Het Urkerland

Dit is er te doen op Koningsdag 2021

Caritas Urk heeft in samenwerking met de gemeente een behoorlijk programma voor Koningsdag 2021 samengesteld.

Hieronder een overzicht van alle activiteiten. 

08.00 uur Muzikale verrassing.
09.30 uur Kerkklokken luiden.
09.30 uur Zingen op Urk vanaf de Wiepen.

09.45 uur Toespraak burgemeester Cees van den Bos met aansluitend de aubade. Let op: er is een alternatieve, online aubade.
09.50 uur Zingen 'Gelukkig is het land'.
09.54 uur Zingen 'De Zilvervloot'.
09.56 uur Zingen 'Urker volkslied'.
10.00 uur Zingen 'het Wilhelmus'.
10.03 uur Burgemeester hijst de Urker vlag.

10.15 uur Alternatieve Soezenbal, gedecoreerden eten thuis een oranjesoes, aangeboden door de Gemeente Urk.                
10.30 uur Tollen te koop in Ut Kunstige Vissers Ussien, tot 12.00 uur.
11.00 uuStart programma Caritas: mooiste koninklijke (voor)naam, kleurplaat, mooist geklede Oranjefan, TikTok filmpjes, mooist versierde woning en Koningsspelen.
14.00 uur Rommelmarkt op de Talud, Golfoploop en Zate, tot 16.00 uur.        
19.30 uur Online Oranjeconcert vanuit de Ichthuskerk.
20.00 uur Oranjejournaal Koningsdag 2021.
20.30 uur Oranjebingo op YouTube.

 

Zingen op Urk Koningsdag - Vanaf 09.30 uur houdt Zingen op Urk op de Wiepen een samenzang. Er worden zowel vaderlandse als christelijke liederen gezongen. Fokke Imthorn verleent medewerking met zijn lied 'Ut Durrep Van'. Er is een collecte voor de onkosten en voor de actie PMC Kinderkanker. Na afloop is er een rommelmarkt en lekkers te koop.

 

Aubade - In verband met de coronamaatregelen is er vanaf 09.50 uur een alternatieve aubade, die live mee te kijken is via https://caritasurk.nl/koningsdag2021. De gemeente roept op om niet naar het gemeentehuis te komen. De liederen van de aubade zijn te vinden op https://oranjeurk.nl/liederen-aubade.

 

Tollen te koop - Vanuit Ut Kunstige Vissers Ussien (Wijk 4-91) verkoopt Janneke van Slooten van 10.30 uur tot 12.00 uur tollen. Een setje (tol met stok) kost 7,50 euro. Wil je ook met verf en kwast versieren? Een setje van vier kleuren met kwast kost 2,50 euro.

 

Verkiezing leukst verklede Oranjefan - Wie verkleedt zich het gaafst in Oranjesfeer? Foto’s kunnen dinsdag tot 12.00 uur worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met als onderwerp 'leukst verklede Oranjefan'. Van de ingezonden foto’s wordt een compilatie gemaakt die te bekijken is op de website van Caritas. Wil je jouw foto niet op internet, geef dat aan in de e-mail. Voor de winnaar is een leuke prijs.

 

Mooist versierde huis op Urk - De bewoners van Urk wordt gevraagd hun huis te versieren in Koningsferen en hiervan een foto te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met als onderwerp 'mooist versierde huis op Urk'. Inzenden kan tot 12.00 uur, en de winnaar verdient een leuke prijs.

 

Leukste Oranje TikTok filmpje - Wie maakt het leukste TikTok filmpje met als thema Koningsdag? De filmpjes mag je opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met als onderwerp 'leukste Oranje TikTok filmpje'. Inzenden kan tot 12.00 uur. In het Oranjejournaal wordt een compilatie van de inzendingen getoond.

 

Koningsspelen - Er is een DoeBoek gemaakt met spelactiviteiten die vanuit huis (in de tuin bijv.) meegedaan kunnen worden. Downloaden kan op https://oranjeurk.nl/. De activiteiten kun je filmen en tot 14.00 uur inzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met als onderwerp 'Koningsspelen'. In het Oranjejournaal wordt een compilatie van de inzendingen getoond.

 

Oranjeconcert - In de Ichthuskerk wordt er om 19.30 uur een Oranjeconcert gehouden. Er is solozang van Albert de Borst en familiekoor Post verleent haar medewerking. Martin Mans bespeelt het orgel en Noortje van Middelkoop de panfluit. Het concert is te volgen via de livestream op het YouTube-kanaal van Martin Mans. Er wordt een collecte gehouden voor het werk van Janneke Galvão-Hulst; voor de kinderen in de krottenwijken van Rio de Janeiro.

 

Oranjejournaal - In 2020 is het eerste Urker Koningsdagjournaal uitgezonden, en ook dit jaar wordt er vanaf 20.00 uur weer een journaal uitgezonden met beelden van hoe Urk de Koningsdag heeft beleefd. Dit kan via het YouTube-kanaal van Caritas Urk.

 

Oranjebingo - Om 20.30 uur houdt Caritas Urk, met de dames 10 over Rood, een bingo via het YouTube-kanaal van Caritas Urk. Ophalen van boekjes kan tot dinsdagmiddag 17.00 uur op Kraagstuk 13. Graag contante betaling. Een boekje is te koop voor drie euro, een straatje voor 15 euro. De prijzen zijn te vinden op de Facebookpagina van 10 over Rood. Voor vragen kun je appen naar: Simone 06-28067652 en Wendy 06-23134274.