Het Urkerland
n Lea Romkes (links) en Hennie van Schaik spelen zaterdag hun eerste wedstrijd in de eredivisie vrouwen.
0

Drie Urker basketballers mogen weer de wei in

Na een lange pauze, veroorzaakt door corona, heeft basketballer Bart van Schaik (21) inmiddels de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar 2021 er op zitten. Hennie van Schaik (17) en Lea Romkes (18) moeten aanstaande zaterdag in actie komen in de eredivisie voor vrouwen. De twee Urker dames spelen bij Utrecht Cangeroes.

De basketbalcompetitie in de eredivisie werd vorig jaar na enkele wedstrijden al weer stilgelegd. Te veel spelers moesten door ziekte afhaken en binnen het vrouwenteam van Utrecht Cangeroes was zelfs sprake van een grote uitbraak. Ook de Urker speler Lea Romkes werd ziek. Nog steeds ondervindt ze de gevolgen van het virus - benauwdheid -, maar ze is blij dat er weer gespeeld mag worden. ,,Alle spelers in de eredivisie worden twee keer per week getest, dat is belangrijk en ook een geruststelling'', vertelt ze over de hervatting van de competitie.

Lea krijgt dit seizoen gezelschap van Hennie van Schaik. Zij kwam vervroegd terug uit Spanje, waar ze bij Club Natació Sabadell zou spelen, maar door de coronacrisis niet aan basketballen toe kwam. Aanstaande zaterdag spelen de twee Urkers hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar thuis tegen de Loon Lions.

 

Zwolle

Bart van Schaik verloor afgelopen zaterdag met landskampioen Landstede Hammers de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ruim in Groningen. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2022. ,,Tot die tijd blijf ik dus in Zwolle'', aldus Van Schaik.