Het Urkerland
0

Enthousiaste deelnemer Geert Weerstand kijkt uit naar de Urk Cup

Een jaarlijks hoogtepunt voor de golfers, dat is de strijd om de Urk Cup. Achttien holes, meer dan dertig gedreven Urker golfers en vooral: volop strijd. Zaterdag vindt het allemaal plaats op de prachtig gelegen golfbaan van Emmeloord, voor bijna de meeste deelnemers ook de homecourse. De oudste deelnemer is plaatsgenoot Geert Weerstand (72) en hij hoopt zaterdag weer goed voor de dag te komen.  

,,Het zijn natuurlijk de jongere gasten en lage handicappers zoals bijvoorbeeld Harm de Boer en Hendrik-Jan Brands die echt heel goed spelen, maar de vorm van de dag is ook bepalend dus we moeten het allemaal nog maar afwachten. Dat het weer spannend wordt is wel zeker'', aldus Geert Weerstand.

Zelf begon hij zo'n vijftien jaar geleden met de golfsport. ,,Ja, ik was meteen verkocht. Het is zowel spannend en vraagt best wel het nodige van je, maar toch ook heel ontspannend. Er is niets mooiers! Heerlijk in de vrije natuur, en toch sportief en competitief bezig zijn. Als we negen holes lopen - wat we meestal doen - zijn we twee uur bezig. We lopen dan ongeveer zeven kilometer door een prachtig stuk natuur. Ja, daar geniet ik van!''

Geert heeft zijn vaste golfvrienden met wie hij enkele keren per week de strijd aanbindt. ,,We zijn gelijkwaardig aan elkaar, en dat maakt het natuurlijk extra leuk. Een beetje competitie hoort er bij en we zijn allemaal best wel fanatiek''.

Belangstellenden
De golfwedstrijd om de Urk Cup start zaterdag om 11 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom en ze zullen ook gelegenheid krijgen om de baan op te gaan om de golfwedstrijd van dichtbij te volgen. Wel graag eerst aanmelden met een telefoontje of WhatsAppbericht: 0630719435.