Het Urkerland

Huisarts Van den Ham springt bij op de Steenbank

Huisarts Marit van den Ham (30) versterkt per direct het team van Huisartspraktijk Steenbank, nu dokter P.C Hildering vanwege ziekte is uitgevallen.

Huisarts Van den Ham is geen onbekende op Urk. Ze werkte tijdens het eerste jaar van haar huisartsopleiding in de praktijk van collega dokter Wilco Bloed op De Noord.

 

Marit van den Ham heeft de opleiding inmiddels volledig afgerond en is bereid gevonden om vier dagen per week bij te springen op de huisartspraktijk van dokter Hildering. Huisarts Marit van den Ham is getrouwd, moeder van twee zonen en woont in Putten. Ze laat weten: ,,Het fijne aan het vak van huisarts is dat je op deze manier langere tijd met patiënten mee oploopt en je ze mag begeleiden. Bovendien ben ik erg gecharmeerd van de betrokkenheid van de Urker bevolking.''

Op de praktijklocatie Oslolaan is Tineke Hoekman-van Veen, physician assistant, drie dagen in de week aan het werk. Ondersteuning in patiëntenzorg is er ook van collega-huisarts Wilco Bloed van praktijk de Noord, met wie een samenwerkingsverband is in Hagro Urk 1. Voor de avond-, nacht- en weekenddiensten zijn de beide huisartspraktijken inmiddels aangesloten bij de Huisartsenpost in Emmeloord. Dat betekent dat de hele Urker bevolking doordeweeks voor acht uur 's morgens en na vijf uur 's middags en in de weekenden voor huisartszorg moet bellen met 0900 333 6 333.