Het Urkerland

Marten Riedstra derde bij Gelata Masterworld

Met zijn eigen smaak 'Sweet and happiness' is Marten Riedstra van IJssalon IIskâld afgelopen woensdag als derde geëindigd bij de Europese finale van de Gelato Masterworld in Bologna Italië. Door dit resultaat mag hij in december deelnemen aan de wereldkampioenschappen.

Bij het Nederlands kampioenschap dat vorig jaar januari werd gehouden, eindigde Marten Riedstra als tweede. Door dit resultaat kwalificeerde hij zich voor de Europese finale 2021.

Digitale wedstrijd

Door de pandemie was het niet mogelijk om voor de wedstrijd naar Italië af te reizen, waarop de organisatie besloot om de wedstrijd geheel digitaal te organiseren. De deelnemers moesten zelf zorgen voor foto's en filmpjes. Daarnaast werd hen gevraagd om het ijs en ingrediënten op te sturen samen met het recept.

Afgelopen dinsdag werd via een live stream met ijsbereiders in Italië het ijs geproduceerd, waarbij Marten online aanwijzingen kon geven. Woensdag moesten er vragen beantwoord worden aan de jury, die daarna het ijs proefde.

 

Wereldkampioenschap

De jury beloonde het ijs van Marten met een derde plaats en daarmee kwalificatie voor de wereldkampioenschappen die plaatsvinden op één en twee december van dit jaar.

De smaak Sweet and Happiness is een Griekse yoghurt met een variegato van kakivruchten, vanillestokjes, kardemon, steranijs, honing en geroosterde amandelen.