Het Urkerland

Overzicht: online kerstdiensten

Samen in een groot kerkgebouw een kerstnachtdienst bezoeken, dat zit er dit jaar helaas niet in. Toch is er vanuit huis een scala aan prachtige diensten te zien tijdens de kerstdagen. Hieronder een overzicht.

 

Kinderkerstnachtdienst

Sing4Him organiseert donderdag 24 december om zeven uur 's avonds een kerstnachtdienst voor kinderen. Onder andere Elly Zuiderveld verleent haar medewerking. De dienst is via de livestream van het YouTube-kanaal van de Gereformeerde Kerk Urk te volgen: GKU-PKN.

 

Kerstavonddienst met Het Westerdok

Op Kerstavond, donderdag 24 december, wordt er vanuit het Kerkje aan de Zee een kerstuitzending verzorgd door Mannenkoor Het Westerdok onder leiding van Jacob Bakker. De meditatie wordt verzorgd door dominee van Zanden en orgel word bespeeld door Hendrik van Veen. De dienst start om half acht 's avonds en is te volgen via het YouTube-kanaal van Het Westerdok.

 

Zingen in de Kerstnacht

Op kerstavond 24 december zingen ‘The Vocals of Hope’ uit Urk onder leiding van Harm Hoeve prachtige kerstliederen zoals ‘Stille Nacht’, ‘Komt allen tesamen’ en ‘Ere zij God’. De warme en energieke koorklank wordt verfraaid door de begeleiding van een strijkkwartet, piano, klokkenspel en diverse belletje en trommels. Geniet van dit spontane concert vanaf 20:30 uur via het YouTube-kanaal van dirigent Harm Hoeve.

 

Kerstconcert met De Blijde Stem

Kinderkoor De Blijde Stem houdt op donderdagavond 24 december om acht uur 's avonds een live kerstconcert. Het kerstevangelie wordt voorgelezen en dat wordt afgewisseld met kerstliederen. Het concert is te volgen via het YouTube-kanaal: MinneVeldmanOrganist. Het concert is ook na de tijd nog terug te kijken. Tevens zijn er nog drie orgelconcerten (18, 22 en 26 december om acht uur 's avonds) van Minne te beluisteren via hetzelfde YouTube-kanaal.

 

Kerstnachtdienst met Crescendo

Het Christelijk Urker Visserskoor ‘Crescendo’ zal op Kerstavond, donderdagavond 24 december, een bijzonder concert uitzenden via het YouTube-kanaal van het koor en Zingen in de Zomer. Medewerking wordt verleend door het kinderkoor Klein maar Dapper. Emeritus-predikant J. Westerink uit Urk gaat voor. Aanvang is acht uur 's avonds. Muzikale medewerking wordt verleend door Pieter Heykoop (orgel) en Gerwin van der Plaats (piano).

 

Kerstnachtdienst vanuit de Bethelkerk

Vanuit een sfeervolle Bethelkerk en Het Kerkje aan de Zee wordt er op kerstavond een livestream verzorgd. Gospelgroep Promise neemt de zang op zich en ook Stichting Musical Groep Urk verleent haar medewerking met het kerstevangelie in een schaduwtheater. Jongerenpastor Sjoerd Bakker zal voorgaan. Aanvang is tien uur 's avonds. De livestream is te volgen via het YouTube-kanaal van de GKU, Hervormde Gemeente de Ark en Zingen in de Zomer.

 

Kerstfeest met Roderick

De handpop Roderick maakt deze kerst het bijzondere verhaal van het kindje Jezus mee. Deze dienst is op 25 december om 15.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van Jannie Mazereeuw. 

 

De Vervulde Profetie

De verfilming van de kindereditie van 'De Vervulde Profetie' uit 2018 staat sinds deze week online op het YouTube-kanaal van Stichting Musical Groep Urk.

 

Samenzang met Zingen op Urk

Zingen op Urk organiseert samenzang op: 24 december - de Wiepen, 25 december - de Schroef, 26 december - Zandplaat 43 (pleintje), 1 januari - De Noord (oude strontbult). Aanvang is 19:30.