Het Urkerland
De Prinses Beatrixschool heeft te maken met overlast: zondagavond werd een putdeksel door een ruit gegooid.
0

Putdeksel door ruit kleuterlokaal

De Prinses Beatrixschool heeft de laatste weken steeds meer te maken met overlast van jongeren na schooltijd. Het dieptepunt vond zondagavond plaats toen er een putdeksel door een ruit van een van de kleuterlokalen werd gegooid. De school en buurtbewoners roepen de daders op zich te melden.

Buurtbewoners hoorden de klap zondagavond rond tien uur en gingen poolshoogte nemen. Een van hen probeerde de daders nog te achtervolgen, maar die maakten zich via het bruggetje richting de Petrus Dathenusschool uit de voeten. ,,Ik kon ze helaas niet bijhouden, maar ik weet dat bij Het Dok camera's hangen. Het gaat om zo'n zes tot acht 16-jarigen. Als buurtbewoners roepen we ze op zichzelf te melden. Dit is zo zinloos en moet stoppen. Ik heb vroeger ook wel eens wat uitgehaald, maar dan loste ik het ook zelf op. Meld jezelf, betaal de schade", zegt een van de buurtbewoners.

Directeur André Guijs van de Prinses Beatrixschool zou het superfijn vinden als de jongeren zichzelf bij de school melden. ,,Het speelt al een paar weken. We weten niet of het steeds om andere jongeren of om dezelfde groep gaat, maar we hebben te maken met plassen tegen de gevel, frisdranken uitgieten over de speeltoestellen en nu dus ruitschade. Ik hoop dat de daders zich melden, maar laten het dan niet alleen woorden van berouw zijn. Help met opruimen en met het schoonmaken van de speeltoestellen. Het hele kleuterlokaal lag maandagochtend bezaaid met glasscherven. De kinderen moesten worden opgevangen in een ander lokaal, zoiets heeft impact." De school staat in contact met de politie over de overlast en het vandalisme van de laatste tijd.