Het Urkerland

Slachtoffers aanrijding buiten levensgevaar

Een 30-jarige man en een 19-jarige jongedame zijn vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Domineesweg. Inmiddels zijn ze buiten levensgevaar, melden diverse bronnen.

De auto kwam iets na negen uur uit de richting van de sluis en reed volgens een getuige met hoge snelheid over de Domineesweg. De rotonde ter hoogte van de Meep werd vermoedelijk te laat opgemerkt, want de auto reed daar over de rotonde en kwam iets verderop in de struiken tot stilstand. In het ziekenhuis bleek dat de 19-jarige inwendig letsel had opgelopen. Ze werd daaraan 's nachts geopereerd, waardoor ze buiten levensgevaar is.

De bestuurder was na de klap bij kennis, maar leek er het slechtst aan toe. Met de traumahelikopter werd ter hoogte van Kampen een trauma-arts afgezet, die meereed naar het ziekenhuis in Zwolle. De man had een gebroken enkel, een been uit de kom, een deels verbrijzeld bekken, inwendige kneuzingen en letsel aan zijn hoofd. Onderzoek wees uit dat hij geen ernstig inwendig letsel had overgehouden aan de crash.

De politie deed op de plek van het ongeval onderzoek om de precieze toedracht te achterhalen.