Het Urkerland

Talma Urk: ‘het is crisis’

Binnen Talma Urk is het alle hens aan dek. Directeur Wilfred Muller spreekt van een crisissituatie. Vandaag kwamen er op Urk weer 30 coronabesmettingen bij, wat het totaal op 224 besmettingen in de laatste zeven dagen brengt.

Crisis
Aan bezoekers wordt dringend gevraagd om bij Talma Haven álleen op bezoek te komen en ‘houd u privé ook aan de maatregelen!’. Momenteel zijn er 14 bewoners binnen Talma Haven positief getest. ,,Deze bewoners vertonen verschillende ziektebeelden. Tien medewerkers vallen momenteel uit met een positieve coronatest, en de druk neemt nu enorm toe voor deze afdeling. Oud-zorgmedewerkers die inmiddels andere taken hebben binnen de Talma, worden ingezet om mee te helpen en kantoorpersoneel wordt ingezet voor weer andere taken. Het is echt crisis op dit moment.’’ De bezoekregeling is teruggebracht naar twee keer per dag en dat blijft ook de komende week nog gelden.

De Rots sluit

Buurthuis De Rots sluit in overleg met de gemeente Urk de deuren tot ten minste 1 december. De jeugd kan hier de komende weken dus niet op woensdag en vrijdag terecht. Wel organiseren de sportcoaches van Caritas Urk nog activiteiten voor de jongeren.