Het Urkerland

Tollebekerbrug vandaag weer open

 De renovatiewerkzaamheden aan de Tollebekerbrug over de Urkervaart bij Tollebeek zijn bijna afgerond.

Dit betekent dat de brug vanaf vrijdag 19 februari om 17.00 uur weer te gebruiken is door het gemotoriseerde wegverkeer.

Doorvaart voor de scheepvaart (hoger dan 2.40 meter) is naar verwachting weer mogelijk vanaf woensdag 24 februari. Als alles de komende dagen volgens planning verloopt kan de brug vanaf woensdag weer volgens de reguliere bedientijden bediend worden.

Hoewel nog niet alle werkzaamheden helemaal afgerond zijn, kan de weg en waarschijnlijk ook de vaarweg toch wat eerder open dan in eerste instantie gepland was. De komende weken wordt er nog wel gewerkt aan het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen. Tijdens deze werkzaamheden hebben het gemotoriseerde wegverkeer, de fietsers en voetgangers weinig tot geen overlast. De weg blijft namelijk vrij. Tijdens sommige werkzaamheden zal het verkeer ook begeleid worden door verkeersregelaars om oponthoud te voorkomen.

 

Schilderwerk

In het voorjaar moet de brug ook nog geschilderd worden. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dit precies gebeurt. De brug hoeft voor deze werkzaamheden niet te worden afgesloten voor het verkeer.

 

Project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen
De renovatie van de Tollebekerbrug is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. In dit project renoveert de provincie alle 13 bruggen en 11 sluizen die op afstand worden bediend. Na de opknapbeurt kunnen de bruggen en sluizen weer flink wat jaren mee. Bij de opknapbeurt krijgen alle bruggen en sluizen hetzelfde bediensysteem. Daardoor wordt het bedienen makkelijker en veiliger. Ook storingen kunnen sneller opgelost worden.