Het Urkerland

Tuin Peppelstek verrijkt met een 'Xylofun'

De belevingstuin van dagbestedingsvorm De Peppelstek is vorige week uitgebreid met een bijzonder muziekinstrument: de Xylofun.

Schol Verzekeringen sponsorde het buiteninstrument, tot grote blijdschap van alle cliënten. Vanmorgen (maandag) werd het cadeau officieel onthuld.

 

De realisatie van de belevingstuin rondom de accommodatie van De Peppelstek vordert gestaag, nu aan de voorzijde een terras is gelegd. Alice Visser van De Peppelstek vertelt: ,,We kunnen nu met de cliënten een compleet rondje door de tuin maken, waar straks langs het hele pad wat te beleven is. Dat is ook wat centraal staat bij Peppelstek: beleven. De Xylofun is een grote aanwinst hierin, het klankinstrument staat buiten en iedereen die er langs loopt kan muziek maken. Dat is ontzettend goed voor onze cliënten: we zien dat ze rustig en blij worden van muziek maken. Ook kunnen ze hier hun emotie in kwijt, wat vooral belangrijk is voor de cliënten die zich niet kunnen verwoorden.'' Langs het terras komt straks bloementuin met insectenhotelletjes en zitbanken.