Het Urkerland

Urker schutters succesvol op afdelingskampioenschappen

De luchtgeweer- en pistoolschutters van Het Vizier hebben tijdens de afdelingskampioenschappen Overijssel/Noordoostpolder in Dalfsen diverse podiumplaatsen behaald. Dat de overgang van de junioren- naar de seniorenklasse niet eenvoudig is, werd luchtgeweer schutter en voormalig Nederlands juniorenkampioen Jacco Ekkelenkamp duidelijk toen hij met een score van 594,5 ver verwijderd bleef van zijn normale niveau. Hij moest twee andere schutters voor zich dulden op het podium.

Lourens de Boer liet bij de B-junioren luchtgeweer met een score van 392,0 twee clubgenoten ver achter zich. Hessel Post pakte in deze klasse het zilver met een score van 366,5 en Wilbert-Jan Baarssen veroverde met 362,9 de derde plek. Pieter de Boer eindigde op de vijfde plek in deze klasse.
Bij de C-junioren luchtgeweer pakte Cornelis Woord met een persoonlijk record van 364,2 het goud en Jacobus Hakvoort met 344,2 het brons.
Nellie van Slooten bevestigde in de klasse dames luchtpistool met een score van 368 punten en een voorsprong van 14 punten op de nummer twee haar huidige vorm. Haar vorm leidde halverwege dit seizoen al tot een eerste plaats in de nationale ranking en daarmee een kwalificatie voor het NK eind juni 2018.
Jacco Ekkelenkamp en Nellie van Slooten schieten komend weekend de derde ronde van de Duitse Liga competitie. Tussen Kerst en Oud en Nieuw kan iedereen tijdens het Kerstschieten op de schietbaan aan de Staartweg een luchtwapen ter hand nemen om te proberen één van de prachtige prijzen te bemachtigen.