Het Urkerland

Voorjaarsvakantie met Caritas Urk

Caritas Urk organiseert in de voorjaarsvakantie verschillende leuke activiteiten voor de jeugd tot en met 16 jaar.

Vanmorgen (maandag) werd de voorjaarsvakantie afgetrapt met een superleuk levend Stratego bij het bos naast het Berechja College. Alle tactieken werden ingezet om ongezien de vlag te stelen van de andere partij.

 

Dinsdag 23 februari

Deze dag organiseert Eize van Eerde een mountainbike clinic. De groep vertrekt om twee uur vanaf ’t Jeugd, Richel 4. Inschrijven hiervoor is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost vijf euro voor het gebruik van een mountainbike en helm.

Dinsdagmiddag is er nog een aantal plaatsen voor Nerf in het Wilhelminapark. Dit start om half vier. Opgeven is nodig en kan via sportcoach Luut Nentjes: 06-20331101. Deelname kost één euro.

 

Woensdag 24 februari

Woensdagmiddag wordt er om twee uur een voetbaltoernooi in het Wilhelminapark en op playground De Kotter georganiseerd. Alle jeugd mag hier aan meedoen.

Om 18.30 uur staat er Lasergamen in het Wilhelminapark op het programma. Ook dit is een populaire activiteit, dus meld je snel aan bij Luut Nentjes, 06-20331101. Deelname kost één euro.

 

Donderdag 25 februari

Deze ochtend staat er van 10.00 tot 17.00 uur een stormbaan voor de 12-plussers (voor 12 t/m 16 jaar) in het Wilhelminapark. Met een groepje van vijf personen moet je zo snel mogelijk in estafettevorm over de stormbaan. Let op: dit is een sportactiviteit en geen evenement. Toeschouwers zijn helaas niet toegestaan. Opgeven is verplicht en kan bij Luut via: 06-20331101.

 

Vrijdag 26 februari

Vandaag kan er om twee uur worden meegedaan met het spel Jachtseizoen vanaf het Wilhelminapark. Inschrijven is niet nodig. Zorg wel dat je op tijd bent!

's Middags kan de jeugd om half zeven mee voor een dropping. Inschrijven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost € 1,00. Er wordt voor wat lekkers gezorgd en iedereen is voor de avondklok weer thuis!

 

Zaterdag 27 februari

De voorjaarsvakantie wordt zaterdagmiddag afgesloten met een mountainbike clinic. De groep vertrekt om twee uur vanaf 't Jeugd. Inschrijven verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost vijf euro voor gebruik van mountainbike en helm.

 

 

Urker sportparcours 2021

Dinsdag en donderdag wordt er vanuit Caritas Urk een uitdagend sportparcours georganiseerd: op verschillende locaties, met diverse sportieve opdrachten.

De stempelkaarten om mee te doen, konden maandagmiddag worden opgehaald. Het sportparcours is op twee dagen te volbrengen: dinsdag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Deelnemers komen langs zes locaties: playground Wilhelminapark, de hapkidovereniging, KeepFit, playground Kotter, het veld tegenover de Burcht en CrossFit. 

Op iedere locatie wacht een sportieve opdracht. Is de opdracht gelukt? Dan wordt deze afgevinkt op de stempelkaart en kan de deelnemer door naar de volgende locatie. Starttijd- en locatie mag iedereen zelf kiezen.

De sportcoaches van Caritas Urk laten weten: ,,Heb je een volle stempelkaart na het doorlopen van het parcours? Dan kun je jouw unieke Urker Sportparcours 2021-medaille ophalen bij Caritas Urk. Dit kan op vrijdag 26 februari tussen 14.00 en 16.00 uur. Let op: alleen jongeren tot 17 jaar kunnen de medaille ophalen in verband met de coronamaatregelen.'' Het Urker Sportparcours wordt mede mogelijk gemaakt door de bundeling van krachten van 21 plaatselijke sportverenigingen en organisaties.