Het Urkerland

Voorjaarsvakantie met een uitdagend sportparcours

In de voorjaarsvakantie hoeft de jeugd zich niet te vervelen. Volgende week dinsdag en donderdag wordt er vanuit Caritas Urk namelijk een uitdagend sportparcours georganiseerd, dat voert langs verschillende locaties, met diverse sportieve opdrachten.

Aan dit parcours kan iedereen meedoen, leeftijd maakt niet uit. Doe mee, alleen, of met je gezin of samen met je vrienden, en lopend, op de fiets of step, het mag allemaal. Het sportparcours is op twee dagen te volbrengen: dinsdag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Deelnemers komen langs zes locaties: playground Wilhelminapark, de hapkidovereniging, KeepFit, playground Kotter, het veld tegenover de Burcht en CrossFit. 

Op iedere locatie wacht een sportieve opdracht. Is de opdracht gelukt? Dan wordt dat afgevinkt op de stempelkaart en kan de deelnemer door naar de volgende locatie. Starttijd- en locatie mag iedereen zelf kiezen.

 

Medaille

De sportcoaches van Caritas Urk laten weten: ,,Op maandag 22 februari halen jongeren tot 17 jaar tussen 14.00 en 16.00 uur een stempelkaart op bij Caritas Urk (Singel 9A), of bij elke andere locatie waar jij het parcours wilt beginnen. Let op de coronamaatregelen en haal je kaart ergens anders op als het druk is. Heb je een volle stempelkaart na het doorlopen van het parcours? Dan kun je jouw unieke Urker Sportparcours 2021-medaille ophalen bij Caritas Urk. Dit kan op vrijdag 26 februari tussen 14.00 en 16.00 uur. Let op: alleen jongeren tot 17 jaar kunnen de medaille ophalen in verband met de coronamaatregelen.'' Het Urker Sportparcours wordt mede mogelijk gemaakt door de bundeling van krachten van 21 plaatselijke sportverenigingen en organisaties.