Het Urkerland

Visnettenkassa bij theater Vis à Vis

Wie in Almere bij Theatergezelschap Vis à Vis een kaartje koopt, zal zich even op het Urker bedrijventerrein wanen. De kassa is een enorme berg visnetten. Een creatie van oud-plaatsgenoot Lucas Brouwer en Juliette Veckens. ,,We worden vaak ingezet om het publieksterrein bij Vis à Vis in te richten", zegt Lucas. ,,Dit jaar mochten we de kassa vormgeven en hebben we daarvoor oude Urker visnetten gebruikt. Een prachtig materiaal met diverse schitterende kleuren en structuren. Het past ook bij het thema van de voorstelling 'Wild'. Die toont de rauwe realiteit van onze op hol geslagen eetcultuur."


Jongeren bedenken hoe Urk leuker kan

Een christelijk concertterrein, bootjes huren op de haven en een 'Pieperfestival met Urker gewoontes'. Dat zijn een aantal ideeën die een groep van 20 Urker jongeren woensdagavond bedachten tijdens een pizza-avond van Durf!.

Lees verder 


Omroep Flevoland duikt Flevolandse geschiedenis in

Jaap van den Biesen en Marvin Hop reisden met een oude Land Rover de polder door, op zoek naar verhalen. In het programma van Omroep Flevoland 'Tot op de bodem' komt ook Urk uitgebreid aan bod. Jaap en Marvin - in het Urker gestoken - praten met verschillende plaatsgenoten.

Lees verder 


Meesterkok leert Urker specialiteiten

De bekende kok Rudolph van Veen was woensdag op Urk voor zijn programma Rudolph's Bakery op 24Kitchen. In deze afleveringen maakt hij een rondje langs alle provincies in Nederland om regionale streekproducten te ontdekken.

Lees verder 


Kunstenaar Herman Morssink, Meino Schraal en wethouder Freek Brouwer.
0

Willem Arondeus in museum

Herman Morssink schilderde de kunstenaar en verzetsman Willem Arondeus, en schonk het schilderij maandagmiddag aan Museum Het Oude Raadhuis tijdens de opening van het museum.

Lees verder 


SCAB Skoel: 'Tugen de stroom in'

Eén thema. Verschillende gasten met elk een eigen invalshoek. Mooie verhalen en goede gesprekken, tussendoor afgewisseld met prachtige muzikale intermezzo's. Dat is de inhoud van SCAB Skoel op maandag 7 juni.

Lees verder 


Schenking schilderij Arondeus aan museum

Aan Museum Het Oude Raadhuis wordt maandag een schilderij van kunstenaar en verzetsman Willem Arondeus geschonken. De reden van de schenking is gelegen in het feit dat Willem Arondeus precies 100 jaar geleden enkele jaren op Urk kwam wonen en een warme band met Urk had.

Lees verder