Het Urkerland
De proeftekeningen, gemaakt door striptekenaar Danker Jan Oreel.
0

Financiering stripboek Japien de Joode vordert

Jelle van Slooten en Meindert Hakvoort van Stichting Odulphus maken een stripboek over de familie Kropveld uit Urk, het enige Joodse gezin uit Flevoland dat in 1943 in Sobibor is vermoord. Om dit te realiseren halen zij met hun stichting 66.000 euro op, waarvan al ruim 24.000 euro binnen is.

Lees verder 


Op de foto van links naar rechts: Daniëlle Visser met moeder Grietje Mazereeuw, Mariëtte Koffeman met oma Grietje de Boer-Bakker en Caroline Kramer met oma Hilda Pruiksma.
0

Nieuw magazine bij Tourist Info Urk

Tourist Info Urk kan dagjesmensen een gratis gids aanbieden met een vernieuwde uitstraling.

Lees verder 


Het verhaal van de binnenzee

Schrijver Arie Kok (52) heeft een nieuw boek uitgebracht: Biografie van de Zuiderzee. In het boek vertelt hij over de 850-jarige geschiedenis, die opgedeeld is in 25 verhalen. Ook Urk speelt een rol in deze historie.

Lees verder 


Vanavond SCAB Skoel over 'de juugd'

Het thema van SCAB Skoel vanavond is 'de juugd'. Greetje de Vries gaat met verschillende personen rond dit thema in gesprek over de uitdagingen waar de jeugd van tegenwoordig mee kampt, het verschil met vorige generaties en hoe de jeugd hier zelf tegenaan kijkt. De avond is vanaf acht uur live te volgen via Urk FM.


SCAB Skoel in het teken van de Urker jeugd

De Urker jeugd staat in de volgende editie van SCAB Skoel centraal. Hoe verschilt de jeugd van nu met die van de vorige generaties? Met welke uitdagingen heeft de jongste generatie Urkers te maken? Deskundigen, betrokkenen, maar uiteraard ook jongeren komen aan het woord. SCAB Skoel is 25 januari om 20.00 uur live te volgen via Urk FM.

Lees verder 


Jaap Bakker (rechts) neemt het eerste exemplaar van zijn eigen werk aan van Lub Post van GBU. Jaap Bakker (rechts) neemt het eerste exemplaar van zijn eigen werk aan van Lub Post van GBU.
0

Jaap Bakker schrijft boek over Urker bijnamen

Dat hij zich op glad ijs bevond, besefte Jaap Bakker heel goed. Niet iedereen is even blij met zijn bijnaam. Hij is dan ook omzichtig te werk gegaan om in de loop der jaren al die informatie te verzamelen over hoe bijnamen ooit zijn ontstaan. Het hoort nu eenmaal bij Urk en nog steeds komen er nieuwe bijnamen bij.

Lees verder 


Vanavond SCAB Skoel op UrkFM

De, digitale, SCAB Skoel wordt vanavond uitgezonden via UrkFM. Het thema is ‘An de karrek' - armoede op Urk met als overkoepelende vraag 'Hoe ontwikkelde Urk zich van één van de meest noodlijdende gemeenten van ons land in de gulste gemeente van Nederland?'. Sprekers zijn amateurhistoricus Lub Post, diaken Wim Zoer, Luut Schraal van Boodschappenhoek Urk en Gerrit Meun, voorzitter van Stichting Hulp en Steun. De uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is live te volgen via de website van UrkFM en via de website en Facebookpagina van de SCAB.