Het Urkerland
Op de cover prijkt een olieverfwerk van schilder J.H.B. Koekoek (1865).
0

Nieuw boek Jaap Bakker: 'Urk is van klieven'

,,Een boek vol historische verhalen, humoristische anekdotes en gedichten over Urk. En met ontstellend veel foto's'', vertelt Jaap Bakker over 'Urk is van klieven'. De 82-jarige Urker is opnieuw zijn archieven ingedoken en volgende week woensdag verschijnt een nieuwe uitgave van hem.

Lees verder 


Urker gezinnen komen overeen met Turkse

Urker eerstgeborenen lijken meer op hun Turks-Nederlandse soortgenoten dan op oudste broers of zussen van Nederlandse komaf uit de Randstad. Dat concludeert Jannet van der Hoek. Zij promoveerde onlangs aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar de manier waarop oudste kinderen zich in diverse culturen gedragen ten opzichte van broertjes en zusjes.

Lees verder 


SCAB Skoel staat stil bij rouw

SCAB Skoel staat donderdagavond stil bij het thema rouw. Verschillende sprekers laten de wereld zien die schuil gaat achter het 'niet klagen, maar dragen'. De bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door Marco Hoorn en is vanaf half acht digitaal te volgen via een livestream die wordt uitgezonden op het YouTube- en Facebookkanaal van SCAB. 

Lees verder 


Een brief van de Suunterklaos

Hier een bericht van Suunterklaos vanaf de stoomboot. Zaterdag is het zover en zijn we weer op Urk. Er is dit jaar weer GEEN Intocht met veel mensen op de haven. In plaats daarvan heeft de Stichting Intocht Sinterklaas Urk een Sint Defilé georganiseerd. Hierdoor kan ik heel veel kinderen toch even begroeten. Ik hoop dat jullie weer een mooie tekening of kleurplaat voor me maken, want daar geniet ik altijd heel erg van.

Lees verder 


Sint-defilé en lichtjesoptocht

Ook dit jaar komt Suunterklaos weer naar de Bult. De Stichting Intocht Sinterklaas Urk organiseert op zaterdag 13 november een heus defilé, waarbij het publiek langs de Sint en al zijn Pieten loopt.

Lees verder 


Historisch kinderboek van Grietje Baarssen

Plaatsgenote Grietje Baarssen-Zeeman heeft een kinderboek geschreven dat binnenkort verschijnt bij Uitgeverij Gebr. Koster. 'Het keukenmeisje uit de Schotse Hooglanden' is gebaseerd op het verhaal van dominee Lachlan Mackenzie (1754-1819) uit het Schotse Lochcarron. 

Lees verder 


Urk in Wintersferen naar Enkhuizen

Het was een bijzonder gezicht afgelopen zaterdag. Na drie jaar afwezigheid van Urk in Wintersferen, organiseerde Stichting Urk Promotie een avond speciaal voor de vrijwilligers en figuranten van het evenement.

Lees verder