Het Urkerland
Kunstenaar Herman Morssink, Meino Schraal en wethouder Freek Brouwer.
0

Willem Arondeus in museum

Herman Morssink schilderde de kunstenaar en verzetsman Willem Arondeus, en schonk het schilderij maandagmiddag aan Museum Het Oude Raadhuis tijdens de opening van het museum.

Lees verder 


SCAB Skoel: 'Tugen de stroom in'

Eén thema. Verschillende gasten met elk een eigen invalshoek. Mooie verhalen en goede gesprekken, tussendoor afgewisseld met prachtige muzikale intermezzo's. Dat is de inhoud van SCAB Skoel op maandag 7 juni.

Lees verder 


Schenking schilderij Arondeus aan museum

Aan Museum Het Oude Raadhuis wordt maandag een schilderij van kunstenaar en verzetsman Willem Arondeus geschonken. De reden van de schenking is gelegen in het feit dat Willem Arondeus precies 100 jaar geleden enkele jaren op Urk kwam wonen en een warme band met Urk had.

Lees verder 


Urkerdag 2021: 'Een dag voor en door Urk!'

De Urkerdagcommissie kijkt terug op een geslaagde Urkerdag. Vanmorgen leek het regenachtige weer niet veel goeds te voorspellen, maar dit trok gelukkig bij. Hierdoor kon er aan de oproep van de Urkerdagcommissie worden voldaan: de Urker kleren uit de kast halen en pronken met de schitterende dracht; een kuier maken en genieten van alles wat wél mogelijk is. En menig Urker gaf hier ook gehoor aan.

,,Urkerdag 2021 dreigde door het weer in het water te vallen, maar de regen bleef gelukkig weg. Ondanks alle maatregelen was editie 2021 nog meer een dag voor en door Urk! Wij zijn trots op de Urker bevolking en hopen dat iedereen genoten heeft. De Hap-Slok-Weg-punten waren een groot succes.'' reageert de Urkerdagcommissie.

Foto's van Urkerdag zijn te vinden op de Facebook- en Instagrampagina van Het Urkerland.


‘De Zuiderzee’ is vanmorgen omgedoopt naar ‘De Urkerboot’. Wethouder Freek Brouwer en Bettie Weerstand van de Urkerdagcommissie onthulden de naam.
0

Programma Urkerdag 2021

Het is vandaag Pinksterzaterdag, dat betekent dat de traditionele Urkerdag wordt gehouden. Hier het programma van de dag die regenachtig begon, en hopelijk droog mag voortzetten.

Lees verder 


Anca Blok exposeert met 'KUNSTBLOC'

Anca Blok (28) exposeert bij SCAB met haar imposante kunstwerken van houtskool. KUNSTBLOC is de naam waaronder zij haar kunstenaarschap in beeld brengt. Voor deze expositie liet Anca zich inspireren door het voormalige eiland en zijn huidige bewoners. Ze ging in gesprek, luisterde, keek, fotografeerde en ging tekenen.

Lees verder 


Fokke Imthorn zoekt creatief talent

Fokke Imthorn, van het nummer 'Het dorp van', is op zoek naar creatief talent. Voor zijn nieuwe nummer 'jongensdroom', dat binnenkort op de streamingsdiensten gelanceerd wordt, zoekt Fokke een ontwerp. Creatievelingen die hiervoor een ontwerp willen maken, maken kans op een leuke prijs.

Lees verder 


n Een geslaagd Urker avondje, met (vlnr): presentatrice Alby Kramer, Urker van het jaar Lammert Post, Urkerdag commissielid Bettie Weerstand-Koffeman en presentator Jan Anker.
0

Geslaagd én erg gezellig online Urker avondje

Om alvast in Urkerdagsfeer te komen hield de commissie Urkerdag vrijdag een gezellig online Urker avondje.

Lees verder