Stoere foto wint de publieksprijs

Onlangs werd al de uitslag bekendgemaakt van de fotowedstrijd die bij de opening van Cultuur-eus Tromp de Vries werd gehouden. Maar wat nog in de lucht hing, was de bekendmaking van de winnaar van de publieksprijs. Bezoekers van de Facebookpagina mochten hun mening geven over de meer dan vijftig foto's die ingestuurd werden in het kader van deze fotowedstrijd, waarbij gevraagd werd om een typerend beeld van Urk te geven. Dinsdag werd bekendgemaakt dat fotografe Lianne Snoek de prijs heeft gewonnen. Ze maakte een stoere foto van een al even stoere Jacco van de Berg. Dat model mocht bij de prijsuitreiking ook meedelen in de glorie. Lianne kreeg een leuke attentie uit handen van Mariëtte van Slooten van het Cultuur-eus. Op de foto staan verder ook Klaas-Johannes Romkes (links) en Gerrit Pasterkamp (rechts), die ook verbonden zijn aan het Cultuur-eus.

 


Valerius viert vrolijk jubileum

Brassband Valerius vierde zaterdagavond feest. En niet zomaar een feestje: het tachtigjarige jubileum van de muziekvereniging werd gevierd. Met Chris te Hennepe aan het roer lieten respectievelijk het opstaporkest, het B-orkest en het A-orkest horen wat ze kunnen. Ook werden er twee nummers samen gespeeld en met zo'n vijftig muzikanten zat het podium op dat moment echt 'barstensvol'. Bij het nummer Fusion van het A-orkest zat het in grote getale opgekomen publiek op het puntje van de stoel: 'bijna feilloos klonk dit pittige muziekstuk door de zaal'. En, niet onbelangrijk, de muzikale avond leverde ook nog een paar nieuwe donateurs op.


Vanavond: optreden in Het Haventje van Urk

De Noord-Amerikaanse singer/songwriter Caroline Cotter speelt vanavond (maandag 23 oktober) samen met haar vriend Michael Howard in Het Haventje van Urk. Plaatsgenoten Jaap Oost en Jaap Hakvoort ontmoetten het duo bij een optreden in Amsterdam en waren zo onder de indruk van de muziek dat ze hen meteen uitnodigden voor een optreden op Urk.

Lees verder 


Urker Mannenduo presenteert derde cd

In een goedgevuld Kerkje aan de Zee gaf het Urker Mannenduo, bestaande uit Teunis Nentjes en Tim Evink (links op de foto), zaterdag het presentatieconcert van hun derde cd 'Het Levende water'. De mannen overhandigden het eerste exemplaar aan Riekelt en Tineke Korf (rechts op de foto). ,,Zij kunnen wel wat bemoediging gebruiken na een moeilijke periode", aldus de twee mannen. Urker Mannengroep 'Ut Zietjen' verleende medewerking aan het concert. 'Het Levende water' is een mix van zelfgeschreven nieuwe liederen, Psalmen en bekende gezangen en is voor tien euro te koop bij La Boutique, Bakker Bedrijfsartikelen, Pearle Opticiens en Tankstation AVIA/Q8. De opbrengst gaat naar Stichting Open Doors.


Klederdracht in de schijnwerpers

De Nederlandse klederdracht staat zaterdag 2 september in de schijnwerpers tijdens de Nationale Dag van de Klederdracht. Zeventien verschillende groepen uit heel Nederland showen hun klederdracht aan het publiek. Daarnaast zijn er demonstraties, vindt er een parade plaats en kunnen bezoekers een kijkje nemen op de ambachtelijke markt. Het evenement vindt plaats op Urk.

Lees verder 


Programma Urkerdag 2017

Zaterdag is het zover: Urkerdag 2017. ,,Een dag van, voor en door Urkers waarin de Urker klederdracht en cultuur centraal staat’’, aldus de commissie Urkerdag. Diverse activiteiten staan op het programma, zoals de aankomst van de Urkerboot vol Urker dames, een optocht met kappewagens en een concert van Hallelujah en Crescendo. Het volledige programma is hier te vinden.

Lees verder 


Urker vesper in Kerkje aan de Zee

Gerrit Pasterkamp gaat vrijdag 2 juni voor in de Urker vesper in het Kerkje aan de Zee. De voertaal van de vesper is Urkers. Muzikale medewerking wordt verleend door Vesperkoor d'Arpe Davids, Albert Metz neemt plaats achter het orgel. Aanvang is acht uur. De toegang is gratis, wel wordt een collecte gehouden. Na de tijd kan er worden nagepraat in Cultuureus Tromp de Vries (Wijk 2-76).


Zang op Hemelvaart

Het traditionele korenconcert Zang op Hemelvaart vindt donderdag 25 mei plaats in De Vlechttuinen. Diverse koren en Brassband Valerius verlenen hun medewerking. Het concert begint om zeven uur, de zaal is open vanaf zes uur. Meer informatie is te vinden op de site van Zang op Hemelvaart.


Voorbereidingen Urkerdag

De Commissie Urkerdag is druk met de voorbereidingen voor Urkerdag op zaterdag 3 juni en is nog op zoek naar verschillende spullen en mensen, bijvoorbeeld voor de Urkergoedveiling. Wie zijn of haar outfit nog niet helemaal compleet heeft, is dinsdag 23 mei van harte welkom bij de Urkergoedveiling in de filmzaal van het museum. Hier worden allerlei spullen die met de Urker klederdracht te maken hebben geveild. Wie nog spullen heeft, kan deze brengen bij Bettie Weerstand, Lange Dam 28, telefoon 682535.

Lees verder 


Oorlogsexcursie en concert van Ut Zietjen

Urker Mannenzanggroep 'Ut Zietjen' en Stichting Urk in Oorlogstijd organiseren zaterdag 6 mei een oorlogsexcursie, speciaal gericht op het verhaal van Pieter Hoekman. De dag wordt afgesloten met een concert in Beugen. De excursie begint met een bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon, daarna wordt in Beugen een krans gelegd bij het Pinpoint-monument. Op dit monument wordt onder andere de gesneuvelde Urker Pieter Hoekman herdacht. Bram en Ann Grisnigt en Leo Hendrikx hopen ook aanwezig te zijn bij deze kranslegging, zij hebben Pieter Hoekman gekend en ervaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de kranslegging verzorgt Ut Zietjen een muzikaal concert in de kerk in Beugen, met speciale medewerking van de schutterij en van een lokale muziekvereniging. Na het concert wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Belangstellen worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden, dat kan via Tim Evink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Pieter Hoekstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en na zeven uur 's avonds via telefoon 06-51901598.