Urker Mannenduo presenteert derde cd

In een goedgevuld Kerkje aan de Zee gaf het Urker Mannenduo, bestaande uit Teunis Nentjes en Tim Evink (links op de foto), zaterdag het presentatieconcert van hun derde cd 'Het Levende water'. De mannen overhandigden het eerste exemplaar aan Riekelt en Tineke Korf (rechts op de foto). ,,Zij kunnen wel wat bemoediging gebruiken na een moeilijke periode", aldus de twee mannen. Urker Mannengroep 'Ut Zietjen' verleende medewerking aan het concert. 'Het Levende water' is een mix van zelfgeschreven nieuwe liederen, Psalmen en bekende gezangen en is voor tien euro te koop bij La Boutique, Bakker Bedrijfsartikelen, Pearle Opticiens en Tankstation AVIA/Q8. De opbrengst gaat naar Stichting Open Doors.


Klederdracht in de schijnwerpers

De Nederlandse klederdracht staat zaterdag 2 september in de schijnwerpers tijdens de Nationale Dag van de Klederdracht. Zeventien verschillende groepen uit heel Nederland showen hun klederdracht aan het publiek. Daarnaast zijn er demonstraties, vindt er een parade plaats en kunnen bezoekers een kijkje nemen op de ambachtelijke markt. Het evenement vindt plaats op Urk.

Lees verder 


Programma Urkerdag 2017

Zaterdag is het zover: Urkerdag 2017. ,,Een dag van, voor en door Urkers waarin de Urker klederdracht en cultuur centraal staat’’, aldus de commissie Urkerdag. Diverse activiteiten staan op het programma, zoals de aankomst van de Urkerboot vol Urker dames, een optocht met kappewagens en een concert van Hallelujah en Crescendo. Het volledige programma is hier te vinden.

Lees verder 


Urker vesper in Kerkje aan de Zee

Gerrit Pasterkamp gaat vrijdag 2 juni voor in de Urker vesper in het Kerkje aan de Zee. De voertaal van de vesper is Urkers. Muzikale medewerking wordt verleend door Vesperkoor d'Arpe Davids, Albert Metz neemt plaats achter het orgel. Aanvang is acht uur. De toegang is gratis, wel wordt een collecte gehouden. Na de tijd kan er worden nagepraat in Cultuureus Tromp de Vries (Wijk 2-76).


Zang op Hemelvaart

Het traditionele korenconcert Zang op Hemelvaart vindt donderdag 25 mei plaats in De Vlechttuinen. Diverse koren en Brassband Valerius verlenen hun medewerking. Het concert begint om zeven uur, de zaal is open vanaf zes uur. Meer informatie is te vinden op de site van Zang op Hemelvaart.


Voorbereidingen Urkerdag

De Commissie Urkerdag is druk met de voorbereidingen voor Urkerdag op zaterdag 3 juni en is nog op zoek naar verschillende spullen en mensen, bijvoorbeeld voor de Urkergoedveiling. Wie zijn of haar outfit nog niet helemaal compleet heeft, is dinsdag 23 mei van harte welkom bij de Urkergoedveiling in de filmzaal van het museum. Hier worden allerlei spullen die met de Urker klederdracht te maken hebben geveild. Wie nog spullen heeft, kan deze brengen bij Bettie Weerstand, Lange Dam 28, telefoon 682535.

Lees verder 


Oorlogsexcursie en concert van Ut Zietjen

Urker Mannenzanggroep 'Ut Zietjen' en Stichting Urk in Oorlogstijd organiseren zaterdag 6 mei een oorlogsexcursie, speciaal gericht op het verhaal van Pieter Hoekman. De dag wordt afgesloten met een concert in Beugen. De excursie begint met een bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon, daarna wordt in Beugen een krans gelegd bij het Pinpoint-monument. Op dit monument wordt onder andere de gesneuvelde Urker Pieter Hoekman herdacht. Bram en Ann Grisnigt en Leo Hendrikx hopen ook aanwezig te zijn bij deze kranslegging, zij hebben Pieter Hoekman gekend en ervaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de kranslegging verzorgt Ut Zietjen een muzikaal concert in de kerk in Beugen, met speciale medewerking van de schutterij en van een lokale muziekvereniging. Na het concert wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Belangstellen worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden, dat kan via Tim Evink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Pieter Hoekstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en na zeven uur 's avonds via telefoon 06-51901598.


'Oge Thee' in de Botterschuur

In de aanloop naar Urkerdag 2017 organiseert de Commissie Urkerdag een speciale avond: Oge Thee, oftewel een High Tea. De gezellige en smakelijke bijeenkomst wordt vrijdag 28 april gehouden en vindt plaats in de Botterschuur. De organisatie belooft de aanwezigen een samenzijn vol culturele en culinaire verrassingen. Aanvang is acht uur. Belangstellenden dienen vooraf kaarten te kopen, dat kan voor 19,50 euro per stuk via telefoon 06-12975862. Veel kaarten zijn al verkocht, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.


Start nieuwe seizoen St. Historische Westhaven

De leden van de Stichting Historische Westhaven Urk zijn zaterdagochtend vol goede moed aan het nieuwe seizoen begonnen. Voorzitter Hans Heikoop had een verrassing in petto. Want nadat hij tijdens een korte toespraak stilgestaan had bij het zware ongeval van lid Wouter Kramer junior, vroeg hij of Wouter Kramer senior een net wilde ophijsen. Daardoor kwam, vooral tot Wouters verrassing, een plaquette tevoorschijn waarmee de stichting deze rasvrijwilliger in het zonnetje zette. Meteen daarna ging Kramer (rechts op de foto) op de knieën om het vuurtje onder de taanketel even flink op te stoken. Jan Vink (links) hakte met een bijl enkele blokken hout op maat. Eigenaars van historische vissersscheepjes waren zaterdag in de weer om hun vaartuigen klaar te maken voor de komende periode.


Bram Bakker in de bibliotheek

Psychiater, uitgever, schrijver en fervent hardloper Bram Bakker spreekt woensdag 29 maart in de bibliotheek, in het kader van de Boekenweek. Tegelijkertijd vindt het Groot Nederlands Dictee, editie Urk plaats.

Lees verder