Het Urkerland
De volledige cast van musical Urk en de bleekneusjes. De volledige cast van musical Urk en de bleekneusjes.
2

Warm bad voor bleekneusjes

Een eigen productie schrijven. Dat stond hoog op het wensenlijstje van musicaldocent Christianne Kapitein. In gesprek met Leuster kwam naar voren dat deze zangformatie de liedjes voor zijn rekening wilde nemen en dat bracht het balletje aan het rollen. Na anderhalf jaar schrijven en oefenen, kan dat punt van het lijstje worden geschrapt: in de eerste week van april staat Musicalschool Light Up op de planken met Urk en de bleekneusjes.

Lees verder 


Nieuwe musical: Urk en de bleekneusjes

Hoe is het om als ondervoed stads bleekneusje in een groot Urker gezin opgenomen te worden? Dat is te zien en vooral te horen in de musical 'Urk en de bleekneusjes', die door Musicalschool Light Up wordt opgevoerd in Het Irene. Musicaldocent Christianne Kapitein schreef het stuk in anderhalf jaar tijd en Leuster maakte de liedjes. De musicalschoolleerlingen zetten de puntjes op de i en het wordt een uitvoering mét een boodschap: ,,De bleekneusjes werden rond 1945 met open armen ontvangen. Dit verhaal heeft een actuele link: hoe vangen we nu onze vluchtelingen op?'' Kaarten voor de uitvoeringen (4, 5 en 6 april) zijn voor 10 euro te koop bij La Boutique, Tourist Info en Pearle Opticiens.

Lees verder 


Meerdere jubilarissen bij Crescendo

Tijdens de feestelijke jaarvergadering van het Christelijk Urker Visserkoor Crescendo vorige week werden diverse jubilarissen gehuldigd. Op deze speciale avond mocht het koor de volgende jubilarissen huldigen: Klaas de Boer (25 jaar lid), Kees van Eerde (40 jaar lid), Cees Romkes (50 jaar lid), Bram van Slooten (50 jaar lid), Hendrik Romkes (50 jaar lid), Jan H. ten Napel (50 jaar lid) en Klaas Kramer (50 jaar lid). Naast de jubilarissen stond het koor zaterdagavond ook stil bij het feit dat Louwe Kramer al twintig jaar de vaste dirigent is.


SCAB Skoel: De onderste steen boven

Na de succesvolle eerste avond van SCAB Skoel eind vorig jaar, staat op donderdag 31 januari de tweede editie op het programma. Dit keer is het thema 'De onderste steen boven', over bouwen en architectuur op Urk.

Lees verder 


Poesiealbums en presse-papiers

De bibliotheek herbergt de komende tijd twee bijzondere exposities, van niet direct de meest alledaagse attributen. De presse-papiersverzameling van Truus Loosman is er te bewonderen, evenals een keur aan poesiealbums en -gedichtjes.

Lees verder 


Boem!

Carbidschieten. Het lijkt op deze foto erger dan het in werkelijkheid was... Deze jongens schieten traditiegetrouw op oudejaarsdag met carbid, zo ook afgelopen maandag. Op het bedrijventerrein, ver buiten de bewoonde wereld vulden ze 's middags rond half vier weer de bussen met kruit. Aan hun handelen te zien, weten ze van de hoed en de rand - ook als het gaat om veiligheid. Wat ze willen is: die ene grote knal maken en horen. Nou, dat lukte. Volgend jaar staan ze er waarschijnlijk weer...


Cd Eiland Urk vliegt uit handen

De cd die Mannenkoor Eiland Urk opnam in Zaltbommel kende niet alleen een vliegende start, maar ook een razendsnelle verkoop. De 2.500 exemplaren zijn zaterdag op de markt allemaal verkocht. Koorlid Frans Lucas Brouwer: ,,Gelukkig hebben we alweer een nieuw setje op kunnen halen, dus we hoeven niemand teleur te stellen.'' Zaterdagavond kregen Hennie van der Steeg en haar kinderen de cd uit handen van koorvoorzitter Jelle Jonkers (rechts). ,, Koorlid van het eerste uur, Albert van der Steeg, is pasgeleden overleden. Hij had zo graag nog meegezongen op deze cd. We missen hem en als blijk van respect wilden we daarom met de nieuwe cd speciaal stilstaan bij het gezin Van der Steeg.'' De cd is te koop bij Boekhandel Koster, 't Boekendal en Tankstation de Pam.