Het Urkerland

Familiedag in Museum Het Oude Raadhuis

Het was een gezellige boel in Museum Het Oude Raadhuis woensdagmiddag. In het kader van de museumweek konden de kinderen meedoen met een leuke speurtocht en vond er een demonstratie netten boeten en klompen maken plaats. Ook zaterdag valt er nog van alles te beleven in het museum.

Lees verder 


Voorjaarsbazar in de Moriakerk

De Hersteld Hervormde Moriakerk houdt vandaag (woensdag 10 april) van tien tot zes uur een bazar in en rond het kerkgebouw aan de Lange Dam. Ook deze keer zijn er weer mooie Urker klederdrachtjurkjes en Urker zondagse zwarte boezels te koop. De kinderbazar biedt voor de kleinsten schminken, sjoelen en springen op een springkussen. Bezoekers kunnen smullen van cappuccino's en (zelfgemaakt!) gebak, brood van de bakker, bami, halve kippen en gebakken kibbeling.


Kaarten voor musical Urk en de bleekneusjes

Hoe is het om als ondervoed stads bleekneusje in een groot Urker gezin opgenomen te worden? Dat is te zien en vooral te horen in de musical 'Urk en de bleekneusjes', die deze week door Musicalschool Light Up wordt opgevoerd in Het Irene.

Lees verder 


Compliment voor oorlogsmonument

Het Monument voor de Gevallen Urkers is door de provincie Flevoland en het Nationaal Comité 4 en 5 mei genomineerd voor de titel 'Compliment voor een Oorlogsmonument'. Er zijn nog vier andere monumenten uit de provincie genomineerd en de uitreiking aan de winnende oorlogsherinnering is op donderdag 11 april. De prijs is een sculptuur van de hand van beeldend kunstenaar Ninette Koning en duizend euro ter ondersteuning van de activiteiten. De juryvoorzitter is de commissaris van de Koning, Leen Verbeek. De provincie Flevoland is dit jaar gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding, meer informatie: flevoland.nl/bevrijdingsdag.


De volledige cast van musical Urk en de bleekneusjes. De volledige cast van musical Urk en de bleekneusjes.
2

Warm bad voor bleekneusjes

Een eigen productie schrijven. Dat stond hoog op het wensenlijstje van musicaldocent Christianne Kapitein. In gesprek met Leuster kwam naar voren dat deze zangformatie de liedjes voor zijn rekening wilde nemen en dat bracht het balletje aan het rollen. Na anderhalf jaar schrijven en oefenen, kan dat punt van het lijstje worden geschrapt: in de eerste week van april staat Musicalschool Light Up op de planken met Urk en de bleekneusjes.

Lees verder 


Nieuwe musical: Urk en de bleekneusjes

Hoe is het om als ondervoed stads bleekneusje in een groot Urker gezin opgenomen te worden? Dat is te zien en vooral te horen in de musical 'Urk en de bleekneusjes', die door Musicalschool Light Up wordt opgevoerd in Het Irene. Musicaldocent Christianne Kapitein schreef het stuk in anderhalf jaar tijd en Leuster maakte de liedjes. De musicalschoolleerlingen zetten de puntjes op de i en het wordt een uitvoering mét een boodschap: ,,De bleekneusjes werden rond 1945 met open armen ontvangen. Dit verhaal heeft een actuele link: hoe vangen we nu onze vluchtelingen op?'' Kaarten voor de uitvoeringen (4, 5 en 6 april) zijn voor 10 euro te koop bij La Boutique, Tourist Info en Pearle Opticiens.

Lees verder