Het Urkerland

SCAB Skoel: De onderste steen boven

Na de succesvolle eerste avond van SCAB Skoel eind vorig jaar, staat op donderdag 31 januari de tweede editie op het programma. Dit keer is het thema 'De onderste steen boven', over bouwen en architectuur op Urk.

Lees verder 


Poesiealbums en presse-papiers

De bibliotheek herbergt de komende tijd twee bijzondere exposities, van niet direct de meest alledaagse attributen. De presse-papiersverzameling van Truus Loosman is er te bewonderen, evenals een keur aan poesiealbums en -gedichtjes.

Lees verder 


Boem!

Carbidschieten. Het lijkt op deze foto erger dan het in werkelijkheid was... Deze jongens schieten traditiegetrouw op oudejaarsdag met carbid, zo ook afgelopen maandag. Op het bedrijventerrein, ver buiten de bewoonde wereld vulden ze 's middags rond half vier weer de bussen met kruit. Aan hun handelen te zien, weten ze van de hoed en de rand - ook als het gaat om veiligheid. Wat ze willen is: die ene grote knal maken en horen. Nou, dat lukte. Volgend jaar staan ze er waarschijnlijk weer...


Cd Eiland Urk vliegt uit handen

De cd die Mannenkoor Eiland Urk opnam in Zaltbommel kende niet alleen een vliegende start, maar ook een razendsnelle verkoop. De 2.500 exemplaren zijn zaterdag op de markt allemaal verkocht. Koorlid Frans Lucas Brouwer: ,,Gelukkig hebben we alweer een nieuw setje op kunnen halen, dus we hoeven niemand teleur te stellen.'' Zaterdagavond kregen Hennie van der Steeg en haar kinderen de cd uit handen van koorvoorzitter Jelle Jonkers (rechts). ,, Koorlid van het eerste uur, Albert van der Steeg, is pasgeleden overleden. Hij had zo graag nog meegezongen op deze cd. We missen hem en als blijk van respect wilden we daarom met de nieuwe cd speciaal stilstaan bij het gezin Van der Steeg.'' De cd is te koop bij Boekhandel Koster, 't Boekendal en Tankstation de Pam.


Henk Kapitein was verrast door de grote belangstelling voor zijn expo. Henk Kapitein was verrast door de grote belangstelling voor zijn expo.
0

Opening tentoonstelling Henk Kapitein goed bezocht

In 39 knipkunstwerken laat plaatsgenoot Henk Kapitein, bijgenaamd de Knipper, zien wat Urk met de ondertekening van de Zuiderzeewet verloor en tegelijkertijd ook kreeg. De opening van zijn expositie in het Urker gemeentehuis kon afgelopen vrijdagavond rekenen op veel belangstelling.

Lees verder 


Kerstconcert van Mannenkoor Siloam

De mannen van Christelijk Mannenkoor Siloam hebben afgelopen zaterdag in het Kerkje aan de Zee hun kerstconcert gegeven. Onder leiding van dirigent Harry Dekker en met begeleiding van organist Henk Frank Strijkert, kwamen vele bekende liederen langs. De komende tijd houden nog diverse andere koren hun kerstconcert. In de krant van komende donderdag geven we hiervan een handig overzicht.


Siloam zingt kerstliederen in Kerkje aan de Zee

Het mannenkoor Siloam zingt zaterdag 15 december kerstliederen in het Kerkje aan de Zee. Het koor staat onder leiding van dirigent Harry Dekker, Henk Frank Strijkert bespeelt het orgel. De toegang is gratis. Wel wordt een collecte voor de bestrijding van de onkosten gehouden. Deze koor- en samenzangavond begint om half acht 's avonds, de kerkdeuren gaan om zeven uur open.


Kaartjes kindereditie 'De Vervulde Profetie'

In De Poort staat binnenkort een bijzondere musicaluitvoering op de planken. Op vrijdag 21 december en zaterdag 22 december kunnen bezoekers genieten van 'De Vervulde Profetie'. Extra speciaal aan deze uitvoering is dat het een kindereditie betreft. De gehele cast bestaat uit kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar. Ook is er een kinderkoor dat samen met de aanwezigen kerstliederen zingt. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Koster, iedereen is van harte welkom!


Volle zaal, interessante verhalen

Eerste aflevering Scab Skoel groot succes. Met een volle zaal, interessante verhalen, lekkere vishapjes en passende muzikale omlijsting door Fokke Geert Hoekstra werd de eerste editie van Scab Skoel in de bibliotheek vorige week een groot succes.

Lees verder 


Teunis Ruiten licht zijn werk toe aan een groep bezoekers. Teunis Ruiten licht zijn werk toe aan een groep bezoekers.
0

Tentoonstelling 'Oeverloos' in Museum Nagele

'Oeverloos' is de titel van de eerste eigen expositie van Teunis Ruiten. ,,Ik heb voorheen wel de vormgeving van tentoonstellingen gedaan, maar dan waren de werken van iemand anders. Nu zijn zowel de vormgeving als de werken van mijn hand." De tentoonstelling is te zien in Museum Nagele.

Lees verder