Het Urkerland

Auditie voor spektakel 'Het Eiland in de Verte'

Al meer dan honderd personen hebben gehoor gegeven aan de oproep voor spelers van het muzikale en theatrale spektakel 'Het Eiland in de Verte'. Audities voor de hoofdrollen voor de productie, die in juni 2022 in première gaat op Urk, vinden plaats in november.

Lees verder 


Wethouder Freek Brouwer en burgemeester Cees van den Bos onthullen het startpunt van het Rondje Eiland Urk.
0

Samen de eilandgeschiedenis induiken

Na de kost werden zaterdagmiddag de wandelschoenen aangesjord. Met een flinke tippel werd het Rondje Eiland Urk officieel geopend onder leiding van wethouder Freek Brouwer en burgemeester Cees van den Bos, beginnend bij de IJsvlet.

Lees verder 


Wandel mee op de Dag van de Geschiedenis

De derde editie van de Dag van de Urker Geschiedenis wordt aanstaande zaterdag uitbundig gevierd. ’s Ochtends is er een interessant programma met diverse lezingen in Museum het Oude Raadhuis en Cultuur-Eus Tromp de Vries. ’s Middags is iedereen welkom op een historische wandeling langs bijzondere locaties in het oude dorp.

Lees verder 


n Jacob Oeverbeek, Bas Visscher, Jacqueline Visscher, Lenie de Vries en Fokke Geert Hoekstra.
0

Nieuwe stadsdichter bekendgemaakt tijdens SCAB avond

Tijdens de SCAB-avond in het gemeentehuis vrijdag exposeerde Pedro Rappé met zijn fotocollectie 'Ooit waren wij trotse vissers'. Bij deze gelegenheid werd tevens de nieuwe Urker stadsdichter bekendgemaakt.

Lees verder 


Doe mee aan Kunstprijs Urk

Wie meedoet aan Kunstprijs Urk editie 2021 maakt niet alleen kans op de hoofdprijs (500 euro!), maar kan ook vooraf deelnemen aan één van de gratis workshops.

Lees verder