Het Urkerland

Siloam zingt kerstliederen in Kerkje aan de Zee

Het mannenkoor Siloam zingt zaterdag 15 december kerstliederen in het Kerkje aan de Zee. Het koor staat onder leiding van dirigent Harry Dekker, Henk Frank Strijkert bespeelt het orgel. De toegang is gratis. Wel wordt een collecte voor de bestrijding van de onkosten gehouden. Deze koor- en samenzangavond begint om half acht 's avonds, de kerkdeuren gaan om zeven uur open.


Kaartjes kindereditie 'De Vervulde Profetie'

In De Poort staat binnenkort een bijzondere musicaluitvoering op de planken. Op vrijdag 21 december en zaterdag 22 december kunnen bezoekers genieten van 'De Vervulde Profetie'. Extra speciaal aan deze uitvoering is dat het een kindereditie betreft. De gehele cast bestaat uit kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar. Ook is er een kinderkoor dat samen met de aanwezigen kerstliederen zingt. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Koster, iedereen is van harte welkom!


Volle zaal, interessante verhalen

Eerste aflevering Scab Skoel groot succes. Met een volle zaal, interessante verhalen, lekkere vishapjes en passende muzikale omlijsting door Fokke Geert Hoekstra werd de eerste editie van Scab Skoel in de bibliotheek vorige week een groot succes.

Lees verder 


Teunis Ruiten licht zijn werk toe aan een groep bezoekers. Teunis Ruiten licht zijn werk toe aan een groep bezoekers.
0

Tentoonstelling 'Oeverloos' in Museum Nagele

'Oeverloos' is de titel van de eerste eigen expositie van Teunis Ruiten. ,,Ik heb voorheen wel de vormgeving van tentoonstellingen gedaan, maar dan waren de werken van iemand anders. Nu zijn zowel de vormgeving als de werken van mijn hand." De tentoonstelling is te zien in Museum Nagele.

Lees verder 


Geslaagde huizentocht van Effen Guuzen

Het was voor Effen Guzen nog even flink aanpoten in de laatste week voor de huizentocht, omdat drie adressen zich afmeldden en er daarom nieuwe enthousiastelingen gevonden moesten worden. Dat lukte gelukkig en zo kregen de honderdvijftig deelnemers toch waar voor hun geld. Ze werden vriendelijk welkom geheten op verschillende adressen op Urk en sloten af bij Bij Bosshardt van het Leger des Heils. Hier maakten ze onder het genot van een hapje en drankje kennis met de activiteiten van het Leger des Heils. Er waren drie creatieve workshops en een modeshow, verzorgd door vrijwilligers van Bij Bosshardt.

Lees verder 


Stichting Urker Botter wint allereerste Willem Baarsen Prijs

Stichting Urker Botter kreeg vorige week de Willem Baarsen Prijs 2018 uitgereikt door Heemschut Flevoland. Niet zomaar: voor het behoud van de UK 114. De UK 114 heeft als schip verschillende gedaanten gehad. De laatste 33 jaar is het in bezit geweest van Nederlands bekendste tekstschrijver, Lennaert Nijgh. Het echtpaar Nijgh (Lennaert en Astrid) kocht de visserskotter in 1969 van de gebroeders Woord op Urk. Zij belandden na een vaarreis op het oude vissersdorp en zagen daar het 'zielige vaartuig' liggen. De UK 114 kreeg deze beschrijving omdat hij al lang niet meer in gebruik was, hij zou te klein zijn en kon niet concurreren met grotere schepen van die tijd.

Lees verder 


(v.l.n.r.) Tara Karpinski en Cecilia Hendrikx overhandigden de kotteroorbel aan Annie Schreijer-Pierik. (v.l.n.r.) Tara Karpinski en Cecilia Hendrikx overhandigden de kotteroorbel aan Annie Schreijer-Pierik.
0

Europarlementariƫr krijgt een kotteroorbel

Europarlementariër voor het CDA, Annie Schreijer-Pierik mocht een heel bijzonder sieraad dragen: een gouden kotteroorbel. De oorbel werd haar vorige week overhandigd door het kunstenaarscollectief Pink Pony Express en is gemaakt door Juriaan Romkes van Juwelier Romkes. Annie Schreijer-Pierik noemde het een 'eer' om het sieraad in ontvangst te mogen nemen 'als dank en aanmoediging voor het behoud van de Nederlandse visserijsector'.

Lees verder 


Kaarten kopen voor Urk in Wintersferen

Iedereen die graag op 23 en 24 november naar Urk in Wintersferen wil, kan vanaf nu kaarten kopen. Het evenement Urk in Wintersferen vindt plaats in het Oude Dorp en heeft dit keer als thema 100 jaar Zuiderzeewet. De kaarten zijn voor drie euro verkrijgbaar bij Cigo Fides in het Urkerhard, Tourist Info Urk, Museum Het Oude Raadhuis en bij Kwalitaria De Bolder. Bezoekers in klederdracht mogen gratis naar binnen. De voorverkoop stopt op donderdag 22 november. Daarna zijn kaarten alleen nog verkrijgbaar aan de kassa. Online bestellen en opsturen is niet mogelijk.


Suunterklaos veilig aangekomen

De kinderen kunnen weer gerust ademhalen, want Suunterklaos is veilig op Urk aangekomen. De intocht op de haven liep uit op één groot feest! Nadat de burgemeester de goed heilig man hartelijk welkom heette in ons dorp, zongen de kinderen hem een reeks sinterklaasliedjes toe, uiteraard onder fantastische muzikale begeleiding van het welbekende Pietenkorps. Te paard trok de Suunterklaos vervolgens het dorp in, omringd door een schare kinderen, vrolijk zwaaiend met lichtjesstaven. De komende dagen staat de Suunter een drukke taak te wachten: cadeautjes uitdelen aan jong en oud. Beloofd is beloofd!