Het Urkerland

Theaterwandeling 'Het Wonder van Urk'

Hoe reageerden de Urkers op de Zuiderzeewet? De theaterwandeling 'Het Wonder van Urk' laat komend weekend met toneelspel, muziek, zang en dans zien hoe Urk de hindernissen, die de wet honderd jaar geleden opwierp, wist te overwinnen en zelfs om te zetten tot 'Het Wonder van Urk'.


'Het Wonder van Urk' is een wandelroute door de oude dorpskern en voert deelnemers langs historische locaties om de ontwikkelingen van Urk - vanaf het moment dat de Zuiderzeewet werd uitgevaardigd tot nu - van heel dichtbij mee te maken. Het verhaal wordt verteld met toneelspel, muziek, zang, dans van Urker bodem. Zo werken toneelvereniging Urk op de Planken, Brassband Valerius, Gospelkoor By His Grace, Muziekschool Urk, Shantykoor Zuiderzeezangers en het Zeekadetkorps Urk mee.


De wandeling van zo'n anderhalf uur vindt meerdere keren plaats. Op vrijdag 15 juni zijn de vertrektijden 17.30, 17.45, 18.00, 20.00, 20.15 en 20.30 uur en op zaterdag 16 juni om 14.00, 14.15, 14.30, 16.30, 16.45 en 17.00 uur. Reserveren kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door daarin de naam, het aantal personen, de datum en het gewenste tijdstip door te geven. De route, met gids, vertrekt vanaf het VIS Food Festival op de Dormakade.


De productie is van Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF), in samenwerking met het VIS Food Festival en de gemeente. Meer informatie is te vinden via www.visfoodfestival.nl. Via de Facebookpagina Passie! (kunst/theaterproject) kunnen de vorderingen van de theaterroute worden gevolgd.