Het Urkerland
Jaap Bakker droeg de pen over aan Fokke Geert Hoekstra (rechts). Jaap Bakker droeg de pen over aan Fokke Geert Hoekstra (rechts).
0

Fokke Geert Hoekstra is stadsdichter

Het was een drukke culturele bedoening vrijdagavond in het gemeentehuis. Onder het genot van wat lekkers en de nodige muzikale omlijsting werd de expositie van kunstenares Salam Kadhim geopend én stond er een wisseling van de wacht op het programma. Jaap Bakker droeg zijn stadsdichterschap over aan Fokke Geert Hoekstra.


De organisatie van beide evenementen lag in handen van de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) en de gemeente. Hans Crebas sprak namens de werkgroep stadsdichter van SCAB de beide heren toe. Hans Crebas: ,,Jaap, iedereen die jouw gedichten gelezen heeft zal het beamen: het was een schot in de roos; met lief en met leed, met humor en ook soms boze verontwaardiging. We willen je daarvoor heel hartelijk bedanken met een bloemetje van een andere artistieke topper: bloemsierkunstenaar Johannes de Boer van Extra Verte.'' Na die mooie woorden droeg Jaap Bakker zijn laatste gedicht als stadsdichter voor, getiteld Kinderspel. Hans Crebas wenste Fokke Geert Hoekstra veel inspiratie toe: ,,Je liedjes en liederen worden van generatie op generatie doorgegeven; wij zijn vereerd met je stadsdichterschap.'' Bas Visscher bezegelde de overdracht met een dichterlijk lied.