Het Urkerland
Geke van der Sloot en de leden van haar zangschool presenteerden afgelopen zaterdag de nieuwste cd. Geke van der Sloot en de leden van haar zangschool presenteerden afgelopen zaterdag de nieuwste cd.
0

Van der Sloot deelt eerste cd uit aan burgemeester

Geke van der Sloot van zangschool Geke's Tiental overhandigde afgelopen zaterdag het eerste exemplaar van haar zestiende cd aan burgemeester Pieter van Maaren. Zij en haar zangschool verzorgden ook een optreden.


Volgens Van der Sloot is de cd 'Urk is 'n gezeegend laand' bijzonder, omdat er onder andere liederen op staan, die ooit werden gezongen op het Eiland Urk. Ze zijn bewaard gebleven en opgeschreven door wijlen Tromp de Vries. Hij schonk de liederen in 1986 al aan Geke van der Sloot. In verband met honderd jaar Zuiderzeewet brengt de dirigent van de Urker zangschool de cd speciaal dit jaar uit en afgelopen zaterdagmiddag was de presentatie in de raadszaal van het gemeentehuis.

 

Burgemeester Van Maaren kreeg het eerste exemplaar overhandigd, maar ook de Urker scholen en instanties mogen rekenen op deze geluidsdrager. ,,Een gebaar dat gewaardeerd werd door de mensen in de raadszaal, die getuigen waren van de presentatie'', aldus Van der Sloot.

 

Van der Sloot vertelde tijdens de presentatie dat ze de cd aan onder meer de scholen geeft, om er zeker van te zijn dat de liederen die er op staan, bewaard blijven voor de toekomst. ,,Het is cultureel erfgoed'', zei ze. Van der Sloot en haar leerlingen brachten deze middag ook enkele liederen ten gehore.

 

De cd is vanaf vandaag, maandag 24 september, verkrijgbaar in de Urker boekenwinkels Koster en 't Boekendal of via de streams zoals Spotify en iTunes.