Het Urkerland
Het symposium is een vervolg op de succesvolle open dag van het Trefpunt. Het symposium is een vervolg op de succesvolle open dag van het Trefpunt.
2

Symposium: meer over het medisch verleden

Als vervolg op de succesvol verlopen open dag van het Trefpunt Medische Geschiedenis, organiseren SCAB en het Trefpunt samen met VUvereniging Flevoland een symposium. Door middel van lezingen en interviews krijgen bezoekers meer over het medische verleden van Urk en de Noordoostpolder te horen.


Voorafgaande aan het ochtenddeel van het symposium presenteert de voorzitter van de Stichting Urker Uitgaven, Klaas Post, de Canon van de geschiedenis van Urk en het Magazine Urker Kronieken. Professor dr. Mart van Lieburg spreekt over de vaccinatiekwestie in de Bible Belt en professor dr. Doeke Post over de Noordoostpolder als uitdaging voor de gezondheidszorg. Voormalig huisarts dr. Wim de Lege geeft een overzicht van de terreinen van medisch onderzoek. In het middagdeel worden door dr. Hans Crebas en dr. Cecile aan de Stegge videofragmenten gepresenteerd. Aan het woord komen onder anderen Jannetje Brands, Co Mars, Klaas Kramer en Marian Cense.


Het symposium heeft een laagdrempelig karakter en is volgens de organisatoren voor iedereen met belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen interessant. De ontvangst is zaterdag vanaf tien uur en de start is om half elf. Jaap Bakker sluit om kwart over drie op zijn welbekende wijze de bijeenkomst af met een conference over het alledaagse medische leven op Urk.


Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De lunchkosten bedragen tien euro. De bijeenkomst wordt gehouden in het Trefpunt Medische Geschiedenis aan het Foksdiep 4. Het symposium wordt georganiseerd in het kader van honderd jaar Zuiderzeewet en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Urk.