Het Urkerland

Volle zaal, interessante verhalen

Eerste aflevering Scab Skoel groot succes. Met een volle zaal, interessante verhalen, lekkere vishapjes en passende muzikale omlijsting door Fokke Geert Hoekstra werd de eerste editie van Scab Skoel in de bibliotheek vorige week een groot succes.

Het thema 'De vis wordt duur betaald' was gekozen, omdat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat het vissersmonument door koningin Juliana werd onthuld. Jurie van den Berg, schrijver van onder meer 'Een zee van tranen' nam de aanwezigen mee in de geschiedenis over rampen op zee. Hij kon op alle aandacht rekenen. Hetzelfde geldt voor Bau Bos, die een kijkje gaf in de betekenis van de patronen van de gebreide visserstruien.


Nabestaanden


Tiemen de Vries deelde zijn ervaringen als nabestaande van een op zee omgekomen visser - een indrukwekkend verhaal. Verder schetste Marjanne Romkes-Foppen de veranderingen die langzaam maar zeker ontstaan in het herdenken van omgekomen vissers rondom het vissersmonument. 'De vis wordt duur betaald' was de eerste editie van Scab Skoel. Voor in de agenda: de eerstvolgende Scab Skoel, een initiatief van Stichting Culturele Activiteiten en Bibliotheek, staat gepland op donderdag 31 januari.