Het Urkerland

Schrijfwedstrijd met vooraf workshops

Schrijvers van Urk opgelet: de bibliotheek en de gemeente Urk houden een schrijfwedstrijd, met als beloning: de Urker Verhalenprijs.


Deelnemers dienen hun verhaal in het Urkers in te leveren. Een flyer met wedstrijdvoorwaarden is vanaf 26 april verkrijgbaar in de bibliotheek, in het Cultuur-eus of via flevomeerbibliotheek.nl. Omdat het verhaal in het Urkers moet worden ingeleverd, is het goed om te weten hoe de Urker spelling in elkaar steekt, maar: de verhalen worden niet beoordeeld op fouten in de Urker spelling. Klaas Johannes Romkes houdt een informatie-avond over Urker spelling in het Cultuur-eus, op donderdagavond 4 april om half acht. Kaarten kosten vijf euro.


Schrijfster Greetje van de Berg geeft op de donderdagavonden 11 en 25 april schrijfworkshops in de bibliotheek. Hierin wordt aandacht geschonken aan inspiratie, creatief schrijven en verschillende schrijftechnieken. Kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. Aanvang is half acht. Donderdag 25 april neemt wethouder Freek Brouwer het eerste exemplaar van de flyer met wedstrijdvoorwaarden in ontvangst. De organisatie is in handen van Stichting Urker Taol, Cultuur-eus Tromp de Vries, Bibliotheek Urk en SCAB.