Het Urkerland

Vanavond: laatste keer Zang op Hemelvaart

De laatste editie van Zang op Hemelvaart donderdagavond wordt door Omroep Flevoland gefilmd en uitgezonden. Live, welteverstaan. De aanvang is zeven uur en de locatie is Sporthal De Vlechttuinen.


Dit jaar werken zes koren mee aan de slotaflevering, na een traditie van vijftig jaar: Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah', Christelijk Urker Visserskoor 'Crescendo', Mannenkoor Urker Zangers, Jong Gemengd Koor Immanuel, Kinderkoor Klein maar dapper, Christelijk Jong Mannenkoor Soli Deo Gloria en de Christelijke Brassband Valerius. De uitzending duurt tot half negen en is ook te zien via de website en de app. Meer weten? Kijk op zangophemelvaart.nl.


De eerste aflevering van Zang op Hemelvaart was in 1968, tijdens de viering van het duizendjarig bestaan van Urk. In de oude visafslag op de haven gaven Urker koren een concert. Sindsdien werd elk jaar Zang op Hemelvaart gehouden - het trok in de hoogtijdagen soms vierduizend bezoekers. Dit jaar is de gouden en tevens de afsluitende aflevering. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement. Niet in de gelegenheid om te gaan? Kijk dan live mee.