Het Urkerland

SCAB opent seizoen met expositie 'Myanmar'

De SCAB start het seizoen met een gloednieuwe expositie, namelijk 'Myanmar' van Cees Kramer. De opening vindt vrijdag 6 september om 20.00 uur plaats in het gemeentehuis.


Naast eigenaar en chef-kok van restaurant De Boet is Cees Kramer onafscheidelijk van zijn Nikon camera. ,,Ik fotografeer vooral met emotie. Techniek heb ik door de jaren heen wel wat geleerd en ik heb ook veel magazines over fotografie gelezen. Vaak moet je de foto gewoon op het juiste moment maken en dan moet je niet te veel met techniek bezig zijn. Dat kan wel met bijvoorbeeld architectuur-, food- of natuurfotografie", licht Kramer toe. Bezoekers van de expositie worden deelgenoot van zijn reis naar het bijzondere Myanmar, een land dat lange tijd ontoegankelijk was voor toeristen. ,,Als reiziger merk je dat cultuur, religie en visserij nog volgens eeuwenoude tradities wordt uitgevoerd. De authentieke levensstijl zal het verlangen naar een soms wat simpelere levensstijl aanwakkeren", aldus de organisatie. Vooraf en na de officiële opening is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen onder het genot van een hapje en drankje.Matthias Declercq


Naast de tentoonstelling maken bezoekers deze avond ook kennis met de tijdelijk op Urk gesettelde Belgische schrijver Matthias Declercq (34). Hij zal enkele bevindingen over Urk en zijn te schrijven boek prijsgeven.