Het Urkerland

SCAB Skoel over verhalen vertellen

Media en de kunst van het verhalen vertellen. Dat is het thema van SCAB Skoel donderdagavond. Aan de hand van verschillende sprekers wordt het thema op verrassende wijze uitgelicht. Meer weten? Koop een kaartje en kom langs in de bibliotheek.


Verhalen over Urk zijn er genoeg, zowel negatief als positief. Hoe ga je hier als professionele verhalenverteller mee om? Hoe gaan ze om met controversiële thema's en kritiek? Tijdens de bijeenkomst van SCAB Skoel delen vier beroepsverhalenvertellers hun ervaringen.


Jelle Bakker, journalist bij Het Urkerland en docent aan de Christelijke Hogeschool Ede, verkent als één van de sprekers het thema met het publiek. William Mazereeuw, Creative bij de Beeldbrigade in Amsterdam, vertelt onder andere over het proces van bedenken en uitwerken van nieuwe concepten in zijn werk. Cornelis Vlot, projectleider en woordvoerder bij de EO, deelt zijn ervaringen bij deze omroep. Cees de Vries, bekend van zijn humorvolle optredens bij theatergroep Urk op de Planken, laat zien hoe hij omgaat met grenzen.


Het publiek heeft donderdag de gelegenheid om vragen te stellen en in de pauze wordt er wat lekkers geserveerd. Marco Hoorn zorgt voor een muzikale bijdrage.


Kaarten kosten vijf euro en zijn online beschikbaar via de website van de bibliotheek of kom langs bij de balie van de bieb. Voor bibliotheekleden en SCAB-donateurs geldt er een gereduceerd tarief van drie euro. De aanvang is donderdag om half acht; de zaal gaat om kwart over zeven open.