Lelystadse wethouder Meta Jacobs opent de tentoonstelling van kunstenaar Peter Koelman. Lelystadse wethouder Meta Jacobs opent de tentoonstelling van kunstenaar Peter Koelman.
0

Figuratieve en kleurrijke kunst

De Lelystadse wethouder Meta Jacobs is een echte fan van de kunstenaar Peter Koelman. Dat bleek afgelopen vrijdagavond wel tijdens de opening van de expositie ‘Klare Lijn’ van Koelman. De hal van het gemeentehuis wordt de komende maanden opgesierd door zijn kleurrijke doeken. Wethouder Jacobs sprak vol lof over de werken van Koelman en verrichtte de opening op enthousiaste wijze.
De voorstellingen van Koelman zijn figuratief, grafisch en kleurrijk. De vrouw is altijd het hoofdonderwerp, geïnspireerd door de mode en kunst uit de periode 1850-1950. Peter Koelman (geboren in 1948 te Amsterdam) is autodidact en tekent en schildert al zijn hele leven. Vooral het tekenen van cartoons, stripverhalen en illustraties vormden de hoofdmoot van zijn creatieve activiteiten, afgewisseld met het maken van olieverfschilderijen. Humor is ook een belangrijk onderdeel in de kunst van Koelman.

De tentoonstelling is tot 20 juni te bewonderen in de hal van het gemeentehuis.