Het Urkerland
0

Geslaagde editie Zang op Hemelvaart

Ondanks dat er opnieuw ‘slechts’ tweeduizend bezoekers aanwezig waren, spreekt de organisatie van een geslaagde editie van Zang op Hemelvaart. Het evenement draaide quitte en na afloop waren er veel complimenten voor het hoogstaande muzikale niveau.

 
 
De tweeduizend stoelen die neergezet waren, werden donderdag bijna allemaal gebruikt. Een jaar eerder stonden er fors meer stoelen en sprongen de vele lege plekken in het oog. De organisatie maakte daarom meer reclame. ,,En we spraken af dat de Reformatorische Omroep dit jaar niet rechtstreeks zou uitzenden, maar op zaterdagavond en dan alleen voor donateurs”, zegt voorzitter Klaas Baarssen.
Gevolg was wel dat er bij de organisatie telefoontjes binnenkwamen van mensen die donateur van die omroep wilden worden, want de uitzending is populair en dat heeft zijn weerslag op het aantal bezoekers.
 

Kosten een bezwaar

Baarssen vreest ook dat de kosten een drempel zijn: ,,Voorheen trokken we veel gezinnen uit Zeeland en het zuiden van Zuid-Holland. Maar als je de toegangsprijs optelt bij de reiskosten en het eten en drinken, dan kan zo’n dagje uit een prijzige aangelegenheid worden.”
De mensen die er waren, betoonden zich vol lof over de optredens van kinderkoor Klein maar Dapper, gemengd koor Immanuël  en mannenkoren Urker Zangers, Crescendo, Hallelujah en Soli Deo Gloria. De jubilerende brassband Valerius begeleidde de samenzang en maakte indruk met twee sterke optredens.
 

Onwel

Tijdens het concert van mannenkoor Hallelujah ontstond beroering toen koorlid Age Koffeman onderuit ging. Hij was onwel geworden. Na controle in de ambulance werd Koffeman, die hartpatiënt is, thuis afgeleverd. De huisarts schreef hem vrijdagochtend enkele dagen rust voor. Ook een vrouw in het publiek werd onwel. Zij werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.