Het Urkerland
Van links naar rechts: Klaas Johannes Romkes van Stichting Urker Taol, schipper Pieter Louwe van Slooten, Gerrit Pasterkamp (ook van de stichting). Van links naar rechts: Klaas Johannes Romkes van Stichting Urker Taol, schipper Pieter Louwe van Slooten, Gerrit Pasterkamp (ook van de stichting).
0

Vijfhonderdste ‘maot op snuuteboek’

Pieter Louwe van Slooten was blij verrast, toen bleek dat hij een kunstwerk gewonnen had. Als vijfhonderdste ‘maot van Stichting Urker Taol op snuuteboek’ (ofwel: vriend op Facebook) ontving hij afgelopen dinsdag in de hal van het gemeentehuis een pentekening van zijn kotter, de UK 153.


,,Ik sta achter de Urker stichting en vind het prachtig om te zien hoe Urker taal leeft, ook onder jongeren’’, aldus de vergenoegde winnaar. Inmiddels heeft de stichting meer dan 725 ‘maos’. Op de duizendste ‘maot’ ligt een cd met Urker verhalen te wachten, inclusief tekstboekje. Facebookvrienden van de stichting ontvangen dagelijks een Urker gezegde, plus informatie over de stand van zaken van de stichting en het werk aan het archief van meester Tromp de Vries.