Het Urkerland
0

‘Dit smaakt naar meer’

Iedereen die zich in de digitale wereld beweegt, wist afgelopen zaterdagavond al dat het Eindejaarsconcert van Mannenkoor Urker Zangers goed in de smaak is gevallen. Tweets als 'topavond gehad', 'genoten van een hartverwarmend en blijmakend concert' en 'het was prachtig' volgden elkaar op.In de uitverkochte theaterzaal van ’t Voorhuys in Emmeloord gaf Urker Zangers een sfeervol Eindejaarsconcert. Presentator Frits van der Sloot had de smaak van Kerst nog te pakken en introduceerde: ,,Al was het maar omdat Kerst de mooiste tijd van het jaar is, of al was het omdat het zo’n fijne combinatie is om met Sharon Kips te zingen, ook op dit Eindejaarsconcert nog dit prachtige kerstlied Christmastide.’’

Verrassingsmenu

Dat zangers en muzikanten bijzondere muzikale hoogstandjes in de meest uiteenlopende genres op het verrassingsmenu hadden staan, werd stukje bij beetje duidelijk. Ingetogen koorliederen wisselden zich af met uitbundig gezongen solo’s. Het ene moment soleerde de Nederlandse zangeres Sharon Kips pril en klein, of juist vol en romig, even later beheerden Jonathan Mars, Dubbele Kramer en Willem de Vries de solomicrofoon, of schoof muzikaal leider Jacob Schenk naast musicus Rienk Bakker aan het klavier om de vleugel vierhandig te bespelen. In alle talen en toonaarden klonk het Goede Nieuws. En dat was genieten. Een glimp van het repertoire: ‘Vreugd, vrijheid, vree en zegen’, Psalm 134, Benedictus, Gabriella’s Song, ‘Michael rows the boat’, ‘Die Nacht’, Andante con moto, ‘Italienische Symphonie’ Mendelssohn en God and God alone.

Opnieuw

De waardering bleef niet uit en de reacties waren bij het uitlopen zacht gezegd lovend: ‘Dit smaakt naar meer’. Komt dat goed uit, want belangstellenden die opnieuw of voor het eerst willen genieten van Urker Zangers in samenspel met Sharon Kips, zijn op 23 februari van harte welkom in De Meerpaal in Dronten. Op het programma staat een jubileumconcert ter ere van het 45-jarig jubileum van het mannenkoor.