Heimwee

Cultuur
De nieuwe cd Heimwee van Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria ligt in de schappen. Centraal op de cd staat ‘de hemel’. ,,Een prachtig thema om over te zingen’’, zegt dirigent Jaap kramer.

Het koor wil met bekende en nieuwe liederen de luisteraar meenemen op een muzikale reis naar het hemels paradijs. ,,We hadden al wat nummers met die strekking en vonden het mooi om daar een totaalplaatje van te maken.’’ De cd bevat een uiteenlopen repertoire, van gezangen tot aan negro-spirituals.
Muzikale medewerking is verleent door violist Martin de Deugd, fluitiste Marjolein de Wit, pianist Johan Bredewout en organist Marco den Toom. ,,Tijdens opnamen in de Martinikerk in Bolsward waren er momenten dat menig koorlid wel even iets moest wegslikken. Tja, uiteindelijk heeft iedereen te maken met verlies, het mooie is dat we tegelijkertijd uitzicht hebben op iets moois en dat nodigt uit tot zingen! De reacties die we tot nu toe op de cd krijgen gaan vooral over de emotie die in de zang hoorbaar is. Sommigen laten weten dat ze een diepe boodschap ervaren in de liederen. Als koor ervaren we dat als heel bijzonder.’’ 

‘Reden tot studeren’
De vorige cd bracht Soli Deo Gloria uit rond Kerst 2011. Eens per twee jaar wil het koor met iets nieuws komen. ,,Het geeft een reden om door te studeren.’’ De cd kost vijftien euro en is verkrijgbaar via www.solideogloria.nl, bij de leden, of in de reguliere boekhandels. 

n De nieuwe cd van Soli Deo Gloria.

Concerttour

Aan het uitgeven van de cd Heimwee koppelt het koor een concerttour. Het koor zingt tijdens de tour over ‘verlangen naar de hemel’, ‘uitzien naar een blijde toekomst’ en ‘leven in hemels perspectief’. De tour gaat langs Rhenen, Enschede, Wildervank, Harderwijk en Amstelveen.


MV: MOET MEE, MET AFDRUK VAN DE CDHOES EN HET STUKJE ‘CONCERTTOUR’ IN EEN GRIJS KADERTJE ERBIJ.

GW10