Activiteiten 39e editie Urkerdag

Cultuur

Nog zeven nachtjes en dan kan de klederdracht weer massaal worden aangetrokken. De zaterdag voor Pinksteren is het traditiegetrouw Urkerdag, en dit jaar is het de 39e editie waarmee Commissie Urkerdag samen met gemeente Urk al zeer actief bezig is. Menig Urkerpak wordt al nagekeken en vanaf volgende week dinsdag starten de eerste activiteiten op weg naar Urkerdag op 4 juni.

Alle activiteiten in de oude dorpskern van Urk moeten tot en met 28 mei bij de Commissie Urkerdag aangemeld worden. Meer informatie en aanvragen kan via 06-12975862. Bij deze aanmeldingen is het ook mogelijk om dranghekken of een afvalcontainer aan te vragen. Voor meer informatie over onder andere parkeren en vergunningen wordt verwezen naar de gemeentepagina in Het Urkerland.

Meer over de activiteiten in Het Urkerland van 24 mei.

Als er vragen zijn over activiteiten, of wie nog activiteiten aan wil melden, kan terecht bij Willie Nentjes (06-12975862) of Jan Anker (06-31519155). Een privébericht via Facebook of Instagram van Urkerdag is ook mogelijk. De Urkerdag Commissie besluit: ,,We hebben als doelstelling er een sfeervolle Urkerdag van te maken, met als uitgangspunt de klederdracht en het familiair samenzijn.’’