Afbeelding

De Urkerland Podcast; ‘Het leven gaat door, alsof er niks gebeurd is’

Cultuur

De nieuwste aflevering van De Urkerland Podcast staat online. Gerard de Ridder (70) vertelt op een bijzondere en openhartige wijze over zijn leven, de verhalen van zijn voorgeslacht en zijn inzet voor overledenen. 

Gerard is elke dag te vinden op een van de begraafplaatsen op Urk. Daar onderhoudt hij vele graven, verdiept zich in de verhalen van overledenen en herdenkt ze, ook als hij diegene nooit persoonlijk gekend heeft. ,,Ik vind het belangrijk dat niemand vergeten wordt.”

Luister naar het gesprek over het opgroeien in een gezin met vijftien kinderen, over hoe de bijzondere band met zijn moeder ontstond en hoe Gerard door haar zich op zijn eigen wijze nu nog inzet voor overledenen. In 2008 heeft Gerard zijn moeder naar het kerkhof moeten brengen en hij mist haar elke dag. Tijdens het gesprek deelt hij zijn herinneringen aan haar. 

Luister de podcast via de website heturkerland.nl of op Apple Podcast en Spotify. Het tweede deel van het interview, met een wandeling over begraafplaats Holkenkamp, komt volgende week online.