Het Urkerland

Auditie voor spektakel 'Het Eiland in de Verte'

Al meer dan honderd personen hebben gehoor gegeven aan de oproep voor spelers van het muzikale en theatrale spektakel 'Het Eiland in de Verte'. Audities voor de hoofdrollen voor de productie, die in juni 2022 in première gaat op Urk, vinden plaats in november.

'Het Eiland in de Verte' vertelt het verhaal over de roerige tijd voor de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee. ,,Boeren zien nieuw, vruchtbaar polderland ontstaan. De Noordoostpolder bood uitzicht op een vruchtbaar walhalla, een betere toekomst. Tegelijkertijd zien de Urker vissers hun visgronden verdwijnen. Het eiland wordt onderdeel van het nieuwe land. Veel gaat er veranderen, maar hoe de toekomst er precies uit gaat zien kan nog niemand bevroeden. 'Het Eiland in de Verte' brengt de wereld van boeren en vissers samen, en wie weet wat daaruit kan ontstaan? Aan de nieuwe horizon gloort een verhaal vol liefde, weemoed en hoop'', aldus de productie.

Inschrijven voor het projectkoor of auditie doen voor een hoofdrol van het project, kan nog door voor 30 oktober een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via heteilandindeverte.nl. De audities vinden plaats in Emmeloord. Meer informatie over inschrijving en het project is te vinden op de site.