Het Urkerland

Doe mee aan Kunstprijs Urk

Wie meedoet aan Kunstprijs Urk editie 2021 maakt niet alleen kans op de hoofdprijs (500 euro!), maar kan ook vooraf deelnemen aan één van de gratis workshops.

Aanstaande woensdag staat de eerste workshop op stapel: leer je eigen animatiefilm maken met stop-motion.

De Kunstprijs Urk editie 2021 richt zich op jongeren tussen de vijftien en dertig jaar. Iedereen die overweg kan met nieuwe media, vernieuwende technieken durft toe te passen in beeldend werk en een beetje weg weet met videokunst, lichtkunst, visual design, animatie, motion graphics, fotografie, 3d printing, lasercutting en nog veel meer, is van harte uitgenodigd om mee te dingen naar de hoofdprijs. De precieze spelregels zijn te vinden op de website van SCAB Urk en werk inzenden kan tot 27 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tastbare inzendingen zijn welkom bij Galerie Plein 1890, Wijk 1-77.

Doe mee met stop-motion

Iedereen die mee wil doen met de Kunstprijs kan vooraf wat verdieping in een bepaalde techniek krijgen door deel te nemen aan de workshops die worden georganiseerd. Aanstaande woensdag wordt in de bibliotheek afgetrapt met stop-motion. Deze workshop begint met een korte uitleg over animatiefilms. ,,Vervolgens werk je je eigen ideeën voor een verhaal uit tot een scenario om een film te maken op een tablet met behulp van klei, papier, tekeningen of Lego. Bij stop-motion wordt een serie foto's gemaakt van een voorwerp dat steeds een klein stukje verschoven wordt. Als die foto's dan heel snel achter elkaar worden afgespeeld, lijkt het net alsof het voorwerp in beweging komt.'' Aanmelden voor deze workshop, die duurt van half acht tot negen uur, kan via de website van de bibliotheek.