Het Urkerland

Een brief van de Suunterklaos

Hier een bericht van Suunterklaos vanaf de stoomboot. Zaterdag is het zover en zijn we weer op Urk. Er is dit jaar weer GEEN Intocht met veel mensen op de haven. In plaats daarvan heeft de Stichting Intocht Sinterklaas Urk een Sint Defilé georganiseerd. Hierdoor kan ik heel veel kinderen toch even begroeten. Ik hoop dat jullie weer een mooie tekening of kleurplaat voor me maken, want daar geniet ik altijd heel erg van.

Voor de mensen die geen kaartjes hebben kunnen bemachtigen voor het Defilé gaan we ook nog in een feestelijke lichtjesoptocht door het dorp. Deze rondgang begint om 17.00 uur. Ik hoop dat het een gezellige lichtjesoptocht wordt. Misschien kunnen jullie een lampion of ander lampje meenemen!

Als laatste wil ik jullie vragen of jullie goed de coronaregels willen volgen. Helaas zijn we daar nog niet vanaf. Blijf bij klachten thuis, houd goed afstand en vermijd drukke plekken. De route is lang genoeg om voor iedereen een veilige plaats te bieden.

Hartelijke groeten van Suunterklaos en alle Pieten

 

PS. Als je zaterdag niet kan komen vergeet dan 's avonds niet je schoen te zetten! De pieten zullen ervoor zorgen dat er iets lekkers en misschien al een klein cadeautje in komt te zitten.