Het Urkerland
n Een geslaagd Urker avondje, met (vlnr): presentatrice Alby Kramer, Urker van het jaar Lammert Post, Urkerdag commissielid Bettie Weerstand-Koffeman en presentator Jan Anker.
0

Geslaagd én erg gezellig online Urker avondje

Om alvast in Urkerdagsfeer te komen hield de commissie Urkerdag vrijdag een gezellig online Urker avondje.

En met succes: de uitzending werd inmiddels ruim 1.800 keer bekeken. De presentatie lag in handen van Jan Anker en Alby Kramer en als kers op de taart werd Lammert Post gekroond tot Urker van het Jaar.

 De gezellige avond werd muzikaal omlijst door bijdragen van de band The Islanders en stond verder in het teken van een klederdrachtveiling. Voor de organisatoren was het een spannend evenement, want echte Urker gezelligheid, hoe zorg je er voor dat dat online goed overkomt? ,,Gelukkig zijn de reacties lovend en hebben veel mensen thuis het Urker sfeertje kunnen beleven!'' Tijdens de veiling gingen een echte pillow broek, complete ulle en een zondagse doek met een boezel van tebee onder de hamer. Belangstellenden kwamen via het scannen van een QR-code in een WhatsAppgroep terecht waar de biedingen gedaan konden worden. ,,Het was spannend of dat allemaal goed zou gaan, maar het is zeer soepel verlopen. Mede dankzij de deelnemers aan de veiling, waarvoor dank!''

Lammert Post was naar de live-uitzending 'gelokt' om wat over het maken van houten klompen te vertellen. Ook Jelle de Boer was betrokken bij dit complot om het voor de Urker van het Jaar-in spé een verrassing te houden, en kwam in de uitzending om de ins en outs over het bontmutsje te vertellen. Nadat Lammert goed op dreef was gekomen met de wederwaardigheden van het klompenmakersvak, werd hij plots onderbroken en benoemd tot Urker van het Jaar; een geslaagde verrassing. Lammert nam met gepaste trots het bijbehorende gouden speldje, oorkonde en de bos bloemen in ontvangst. ,,Lammert is Urker van het Jaar omdat hij regelmatig in de Urker dracht gaat, als vakman originele houten klompen uitsnijdt, hij zijn grote kennis over Urk graag deelt en alle activiteiten die hij onderneemt met zijn botter de UK 213, voor het behoud van Urker historie.''

Het gezellige avondje gemist? Geen nood: de uitzending is nog altijd te zien via https://www.youtube.com/watch?v=1IQOx-8ZD2U.