Het Urkerland
0

Jubileumboek 60 jaar geschiedenis Johannes Calvijnschool

De invoering van de nieuwe bijbelvertaling op de scholen was het laatste zetje dat de reformatorische kring nodig had om eind 1960 een eigen lagere school op te richten. Een initiatief dat intussen heeft geleid tot vier reformatorische basisscholen op Urk met zo’n 900 leerlingen.

Zestig jaar geschiedenis van de eerste school, de Johannes Calvijnschool, is als een doorkijk weergegeven in een prachtig jubileumboek, boordevol foto’s, dat deze week werd gepresenteerd door de samenstellers: oud-directeur Rein Post en juffrouw Johanna Martens.

Het was een hele klus om zestig jaar geschiedenis in een boek vast te leggen. Oud-directeur Rein Post had zijn schuurtje vol staan met het archief en het was vooral selecteren, maar ook heel veel uitzoekwerk. ,,Denk alleen al aan de ongeveer 250 klassenfoto’s waar de namen bijgezocht moesten worden. Je ziet daardoor wel hele generaties in beeld gebracht die in de loop der jaren de school hebben bezocht”, aldus Rein Post. ,,Het is mooi dat we die hele geschiedenis nu vastgelegd hebben, want het is niet altijd makkelijk geweest.”

Het gehele artikel is te lezen in het Urkerland van donderdag 2 december.