Het Urkerland

'Ontspannen schilderen voor iedereen!'

Gewoon om lekker te ontspannen en tegelijkertijd wat voor een ander te kunnen betekenen. Dat is het doel achter de creatieve dinsdagochtenden, die Mit Eenkanger samen met Plein 1890 gaat organiseren vanaf 14 september.

,,Iedereen is welkom om kaarten te komen tekenen en te schilderen in het atelier!'', nodigt Stieneke Oeverbeek van Plein 1890. 

Tijdens de sessies op dinsdagmorgen tussen tien en twaalf uur, kunnen de deelnemers ansichtkaarten schilderen of tekenen. Stieneke: ,,De ervaring leert dat het samen schilderen en tekenen erg plezierig en ontspannend is. Het waardevolle van het maken van deze kunstkaarten is dat het niet alleen voor de maker leuk is om te doen, maar doordat we ze versturen maken we ook weer anderen blij!''

Tips en tricks

Stieneke heeft veel ervaring met het maken van kunst en kan dus waardevolle tips geven. ,,We zullen iedere dinsdag in het atelier gaan werken en er is plek voor acht deelnemers.'' Iedereen die houdt van schilderen, tekenen en gezelligheid kan zich opgeven bij Rik van Veldhuijsen van Caritas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-12692752. 

Voor deze activiteit worden deelnemers lid van Mit Eenkanger, wat 15 euro per maand kost. Daarnaast is een stippenkaart nodig waarbij een activiteit één euro per keer kost. ,,Met deze strippenkaart kunnen deelnemers ook andere activiteiten bezoeken van Mit Eenkanger'', vertelt Rik. ,,Naast Plein 1890 is er ook al contact met Janneke van Slooten van Ut Kunstige Vissers Ussien en daar gaan we ook een samenwerking mee aan. Het is zo mooi om te zien hoe bedrijven, organisaties en ateliers in zijn voor samenwerking, dat is echt uniek!''