Het Urkerland

Op zoek naar de nieuwe stadsdichter

Drie jaar lang was Fokke Geert Hoekstra stadsdichter van Urk, maar binnenkort zwaait hij af. De Commissie Urker Stadsdichter van de SCAB is daarom op zoek naar zijn opvolger. Aanmelden of mensen voordragen kan tot en met 31 mei.

De commissie bestaat uit Jacob Oeverbeek, Jacqueline Visscher en Lenie de Vries. ,,We zien het stadsdichterschap als een manier om de dichtkunst op Urk te bevorderen”, vertellen ze. Het drietal is op zoek naar een dichter die een aantoonbare band met Urk heeft - zijn of haar werk moet aansprekend en herkenbaar zijn voor een groot gedeelte van de Urker bevolking. De belangrijkste taak van de stadsdichter wordt dat hij of zij een aantal gedichten per jaar schrijft, die een link hebben met de Urker actualiteit of met het dorp. Deze gedichten worden gepubliceerd in Het Urkerland. ,,We zijn benieuwd naar de inzendingen! Samen buigen we ons over de gedichten, waarbij we naast de inhoud ook technische aspecten als rijm, ritme, beeldspraak en diepgang bekijken."

Jezelf of iemand anders - vanaf 16 jaar - aanmelden kan tot en met 31 mei door drie gedichten te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij naam, leeftijd, contactgegevens en een korte motivatie waarom deze persoon geschikt is voor het stadsdichterschap. De commissie buigt zich in juni over de inzendingen. De nieuwe stadsdichter wordt op 10 september geïnstalleerd tijdens de opening van het SCAB-seizoen.