Het Urkerland
Wethouder Freek Brouwer en burgemeester Cees van den Bos onthullen het startpunt van het Rondje Eiland Urk.
0

Samen de eilandgeschiedenis induiken

Na de kost werden zaterdagmiddag de wandelschoenen aangesjord. Met een flinke tippel werd het Rondje Eiland Urk officieel geopend onder leiding van wethouder Freek Brouwer en burgemeester Cees van den Bos, beginnend bij de IJsvlet.

Na het openingswoord werd het eerste informatiepaneel onthuld, waarna de groep belangstellenden het Rondje Eiland Urk ging wandelen met projectleider Arthur Ernste voorop. De leerlingen van Musicalschool Light Up waren in Urker klederdracht gestoken en leverden hun bijdrage in een muzikaal intermezzo tijdens de route. De route ging verder langs de Maranathakerk, waar het verhaal van de Oude Molen staat beschreven. 

 

Hooiland in sanering

Vanaf de Pyramideweg wordt het pad vervolgd richting het Hooiland, waar het uit hout gesneden Urker mannetje en vrouwtje de kroon vormen op het park. De komende twee maanden wordt er hard gewerkt aan de sanering van het Hooiland. Projectleider Johannes Kramer: ,,Er moet veel grondwerk verzet worden. Daarom hebben we het park met hekken afgesloten voor de veiligheid. Met de kerst hopen we alles op te leveren.'' In het park komen er twee ontmoetingsplekken en aan het einde ervan komt een speeltoestel voor kinderen, in de vorm van een gestrand schip. Het Rondje Eiland Urk wordt vervolgd richting De Noord en de Schelpenhoek. Via het steegje langs de Menorahkerk loopt de route verder langs de Bornholmlaan, om uit te komen bij de slikhoogte: het einde van de fiets- en wandelroute. Bij de vuurtoren werd de route afgesloten met een toost van de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, en een muzikaal spel van Leuster.