Het Urkerland

Sint-defilé en lichtjesoptocht

Ook dit jaar komt Suunterklaos weer naar de Bult. De Stichting Intocht Sinterklaas Urk organiseert op zaterdag 13 november een heus defilé, waarbij het publiek langs de Sint en al zijn Pieten loopt.

Om het publiek goed over het doorstroom-evenement te spreiden wordt er met tijdsloten gewerkt waarvan de inschrijving vanaf volgende week van start gaat via de website suunterklaos.nl. 

Na het defilé volgt een vrolijke lichtjesoptocht. Iedereen die geen kaartje voor het defilé heeft kunnen krijgen kan daar de Sint en zijn gevolg begroeten. Omdat ook dit een zogenoemd doorstroom-evenement is, wordt er onderweg niet gestopt. ,,We vragen het publiek om de basis-coronamaatregelen in acht te nemen en zich goed over de route te verspreiden. Meer hierover wordt aanstaande maandag in Het Urkerland en op de website suunterklaos.nl gecommuniceerd.'' Omdat lange tijd niet duidelijk was of en hoe een intocht georganiseerd kon worden, en het uiteindelijke concept van een doorstroom-evenement veel werk was om voor elkaar te krijgen, is er helaas geen tijd geweest een Pepernoten Journaal op te nemen. ,,We zijn blij dat we desondanks toch nog een leuk evenement kunnen houden, al zijn we ons terdege bewust van de oplopende besmettingen. Ook andere onzekerheden, zoals de weersomstandigheden, kunnen nog roet over de pepernoten gooien, maar we blijven positief.''