Het Urkerland

Suunterklaos komt zaterdag weer aan

Suunterklaos komt eraan! Als alles goed gaat, kan de intocht van Suunterklaos zaterdag, met de noodzakelijke extra maatregelen, tóch doorgaan.

Met dat verheugende nieuws kwam het plaatselijk comité dat zich ieder jaar weer inspant om er een groots feest van te maken. Zaterdag staan er een heus defilé en een stralende lichtjesparade op het programma.

Het aantal kaarten voor deelname aan het Suunterklaos-defilé zaterdag is beperkt. Omdat vanwege de coronamaatregelen de intocht moet voldoen aan de eisen voor een zogenoemd doorstroomevenement, wordt er gewerkt met tijdvakken. Daarom is vooraf een plaatsje reserveren noodzakelijk en dat kan via de website suunterklaos.nl. Wees er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt. 

Na het defilé volgt een lichtjesparade door het dorp. Deze is wel zonder vooraf te reserveren toegankelijk. Wel is de dringende oproep om goed verspreid over de route (online te vinden op suunterklaos.nl) te gaan staan: ,,Geef elkaar de ruimte en vermijd drukke plekken.'' De lichtjesparade start om vijf uur.