Het Urkerland

Tegels schilderen bij Ut Kunstige Vissers Ussien

Janneke van Slooten van Ut Kunstige Vissers Ussien gaat een samenwerking aan met Mit Eenkanger Caritas Urk voor het geven van ontspannende workshops.

Vanaf 4 oktober kunnen er in het gezellige huisje aan Wijk 4-91 iedere week gezamenlijk tegeltjes worden beschilderd.

Rik van Veldhuijsen van Mit Eenkanger is blij met deze samenwerking. ,,We kunnen op deze manier extra activiteiten aanbieden aan de leden van Mit Eenkanger. De activiteiten kosten één euro per keer en dit is een leuke manier om met andere mensen in contact te komen.'' Mensen die nog geen lid zijn, kunnen zich voor 15 euro per kwartaal aanmelden bij Rik via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook de inrichting van Ut Kunstige Vissers Ussien maakt indruk. Rik: ,,Zo gauw je het huisje binnenkomt, is het of je een stap terug in de tijd maakt. Oude netten die op zolder hangen te drogen, koffie die staat te pruttelen op een petroleumstelletje, de klederdracht, de bedstee en een stukje van de schuilkelder. In dit huisje ervaar je hoe het was in de periode tussen 1940 en 1950.''

Iedere maandagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur zijn er allerlei creatieve activiteiten in Ut Kunstige Vissers Ussien. Iedere dinsdagmorgen kunnen er kaarten getekend of geverfd worden bij Plein 1890, een activiteit die ook onderdeel is van Mit Eenkanger. 

Bij Ut Kunstige Vissers Ussien is er plek voor tien deelnemers. ,,Iedereen die van creativiteit houdt is welkom. Het mooie van creatief bezig zijn is dat het zorgt voor ontspanning, je bent er even uit en ontmoet andere mensen'', zegt Janneke van Slooten. Voor vragen of informatie, neem contact op met Rik van Veldhuijsen van Mit Eenkanger via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-12692752.