Het Urkerland

Voorbereidingen Urkerdag

De Commissie Urkerdag is druk met de voorbereidingen voor Urkerdag op zaterdag 3 juni en is nog op zoek naar verschillende spullen en mensen, bijvoorbeeld voor de Urkergoedveiling. Wie zijn of haar outfit nog niet helemaal compleet heeft, is dinsdag 23 mei van harte welkom bij de Urkergoedveiling in de filmzaal van het museum. Hier worden allerlei spullen die met de Urker klederdracht te maken hebben geveild. Wie nog spullen heeft, kan deze brengen bij Bettie Weerstand, Lange Dam 28, telefoon 682535.


Ook dit keer vraagt de commissie de Urker bevolking wie dit jaar de titel 'Urreker van ut Jaor 2017' mag dragen. Vorig jaar werd Neeltje Bakker verrast. De Urreker van ut Jaor moet iemand zijn die van grote betekenis is voor onze Urker klederdracht en/of Urker cultuur. Namen plus motivatie kunnen doorgegeven worden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vergunningen

Wie op Urkerdag op een openbare plek vis wil bakken, kan hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente en in samenspraak met de commissie een locatie bespreken. Let op: visbakwagens zijn niet toegestaan.


Oproep

Wie een leuk idee heeft voor Urkerdag kan dit tevens doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..