Wethouder Gerrit Post (l) en Tim Brouwer, ceo van Visscher Seafood, ondertekenen de overeenkomst.
Wethouder Gerrit Post (l) en Tim Brouwer, ceo van Visscher Seafood, ondertekenen de overeenkomst.

Visscher Seafood groeit: pand wordt uitgebreid

Financieel

Visbedrijf Visscher Seafood krijgt er oppervlakte bij. Het bedrijf, dat gevestigd is op industrieterrein Lemsterhoek, wordt uitgebreid met 2800 vierkante meter. Vorige week donderdag ondertekenden wethouder Gerrit Post namens de gemeente Urk, en Tim Brouwer namens Visscher Seafood een overeenkomst.

Visscher Seafood geeft aan dat door de nieuwbouw efficiënter gewerkt kan worden, omdat er een betere werkomgeving gecreëerd wordt voor het personeel zowel in de productie als op kantoor. Ook kan er volgens hen meerwaarde aan het product toegevoegd worden. 

In de overeenkomst is onder andere geregeld dat er extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Die kan het bedrijf niet allemaal op eigen terrein kwijt, daarom komen er extra openbare parkeerplaatsen op grond van het Waterschap Zuiderzeeland, ten oosten van het bedrijfspand.

Toename arbeidskrachten

Tim Brouwer van Visscher Seafood vertelt: ,,Bij ons bedrijf werken meer dan zeventig mensen in vaste dienst en ongeveer dertig tot vijftig flexibele krachten. Naar verwachting neemt het aantal arbeidskrachten de komende jaren toe door de verdere uitrol van de merken en het coördineren van de wereldwijde leverketen. We hebben een eigen biologische zalmkwekerij in Schotland en zijn de initiatiefnemer van een duurzaam aquacultuurproject in Noorwegen, onder de merknaam Varlaks.’’

Belangrijke stap

Wethouder Gerrit Post: ,,Visscher Seafood zet met dit fraaie ontwerp een belangrijke stap naar de verdere revitalisering van het oudste bedrijventerrein, Lemsterhoek op Urk. Ik ben er trots op dat een bedrijf hierin koploper is. Een mooi voorbeeld van samenwerking: Waterschap Zuiderzeeland is akkoord gegaan met de locatie en het technisch ontwerp van het nieuwe parkeerterrein. Visscher Seafood draagt zorg voor de financiering van de parkeerplaatsen.’’

Als alles volgens planning verloopt, zijn de parkeerplaatsen en nieuwbouw gelijktijdig afgerond.