Afbeelding
Foto:

StartBlock wint duurzaamheidsaward

Financieel

Het bedrijf StartBlock uit Emmeloord heeft de duurzaamheidsaward 2021 van de Noordoostpolder gewonnen. Wethouder en jurylid Anjo Simonse overhandigde maandag de wisselbokaal aan Urker oprichter Henk Visscher.

De duurzaamheidsaward is een publieksprijs en een initiatief van stichting Pioniers van de Toekomst en wordt uitgereikt aan innovatieve, duurzame ontwikkelingen. Iedereen kon nominaties indienen, waaruit door een onafhankelijke jury een top-3 is gekozen. Het publiek heeft vervolgens online gestemd en met 46 procent van de stemmen is de winnaar bepaald. Directeur Tony Mol is verrast: ,,Voor ons is het erkenning door het publiek. Als nieuwgevestigde, duurzame woningproducent is het mooi om te zien dat de polder zulke initiatieven waardeert.’’

(Starters)woningen

StartBlock is in 2019 opgericht door onder andere de Urkers Jeroen Oost en Henk Visscher. Zij ontwikkelden de StartBlock-woning, bedoeld voor starters op de woningmarkt. De woning wordt volledig instapklaar gebouwd in de fabriek en is een oplossing voor de woningnood en de vraag naar betaalbare starterswoningen. In Emmeloord zijn al acht van deze woningen geplaatst.

Henk regelt de productie en optimalisatie, Jeroen houdt zich bezig met verbetering van het productieproces. Jeroen: ,,Het is een eer om deze prijs te winnen. Voor ons is het bijna een vanzelfsprekendheid, want het is één van onze speerpunten: een compacte een duurzame woning ontwikkelen. We blijven innoveren en optimaliseren, zolang het ‘t concept niet doorkruist.’’ Volgende week levert StartBlock 32 woningen in Ridderkerk. Voor volgend jaar zijn ze van plan om 200 tot 250 woningen af te leveren.