Afbeelding
Foto:

Informatieavond over Port of Urk

Financieel

De gemeente houdt maandag 29 november een digitale informatieavond over het nieuwe bedrijfsterrein Port of Urk, speciaal voor ondernemers. Aanhaken kan nog door een mail te sturen naar info@portofurk.com. De bijeenkomst is maandagavond van half acht tot negen uur.

Oud-plaatsgenoot Riekelt Pasterkamp treedt maandag op als tafelheer. De bijeenkomst wordt live uitgezonden vanuit de raadszaal in het gemeentehuis. Pasterkamp combineert zijn kennis van het Urker bedrijfsleven met zijn ervaring als spreker. In een drietal onderdelen ondervraagt hij de tafelgasten over de plannen voor het binnendijks bedrijventerrein én buitendijkse maritieme servicehaven. In het eerste onderdeel zitten wethouder Nathanaël Middelkoop, gedeputeerde Jan-Nico Appelman en ondernemers Jaap Brink en Hein Coenen aan tafel. Zij spreken over de economische groei en ontwikkeling van Noordelijk Flevoland en geven een update over de buitendijkse haven. 

In het tweede blok zitten wethouder Nathanaël Middelkoop, Klaas Post en Fokke Geert Hoekstra aan tafel. Zij praten de digitale deelnemers bij over het ambitiedocument Port of Urk dat de gemeente heeft opgesteld, en wat deze ambitie betekent voor de gemeente én ondernemers. 

In het derde onderdeel geven Sylvain van Ligtenberg (adviesbureau Enodes), Janko Lolkema (projectleider Port of Urk) en André Kromkamp (deelprojectleider vestigingsbeleid gemeente Urk) informatie over de eerste fase van het bedrijventerrein, het vestigingsbeleid en het onderzoek naar de toekomstige energievraag en -infrastructuur. Na ieder gesprek is er ruimte voor het stellen van vragen.