Het Urkerland

Urkers zetten zich in tegen onrecht in Nederland

Drie plaatsgenoten zetten zich in tegen onrecht in Nederland. Mensenhandel en gedwongen prostitutie zijn nog altijd aan de orde van de dag. Daarom lopen Jacob Hoekstra (34), Hilde Woort (45) en Klaas Kramer (36) van 28 mei tot en met 4 juni 2021 de Muskathlon om geld in te zamelen om dit onrecht te bestrijden.

Lees verder 


Groep 8 haalt mooi bedrag op met talentenactie

'Maak van één euro zo veel mogelijk!' Deze opdracht kregen de leerlingen van groep 8 van de Wilhelminaschool naar aanleiding van de startviering, waarbij het thema 'Talenten' was. Alle leerlingen waren enthousiast en de afgelopen twee weken verkochten ze onder andere eigengemaakte cupcakes, sleutelhangers, zakken met rolletjes, snoep, pruimen, kaarten, frikandellen, armbandjes, blokfluiten en organiseerden ze verlotingen. De eerste verloting had geweldige prijzen en daar zijn de volgende winnaars uitgekomen: 966 (bon driegangendiner De Boet), 943 (zak snoep) en 930 (douchefris). De tweede verloting had een leuk Urker jurkje als prijs, dit werd gewonnen door meester Van Slooten. De totale opbrengst was 812 euro en is gedoneerd aan 'Project School Sandema', oftewel et skoeltjen van Lub Loosman in Ghana. Bij deze wil groep 8 iedereen bedanken voor het mede mogelijk maken van deze gezegende opbrengst.


Tiende editie Gezinsdag Wilhelminapark

Bijna honderdvijftig vrijwilligers zijn zaterdag in touw om de tiende editie van de Gezinsdag in het Wilhelminapark in goede banen te leiden. En dat mag ook wel, want van tien tot vijf uur is er werkelijk van alles te zien, te doen en te beleven. De opbrengst van de Gezinsdag is bestemd voor het werk dat Janneke Hulst en haar echtgenoot verrichten onder de straatkinderen van Rio de Janeiro namens de stichting Jafet.

Lees verder 


Inge Brands en Harm Hendrik Koffeman draaiden een dag mee op het schooltje van Stichting Nanginyi. Inge Brands en Harm Hendrik Koffeman draaiden een dag mee op het schooltje van Stichting Nanginyi.
0

Harm Hendrik en Inge bezoeken Mar-Lisa Ras in Tanzania

Harm Hendrik Koffeman en Inge Brands waren tijdens hun reis naar Tanzania twee dagen op bezoek bij de Urker Mar-Lisa Ras. Ze bekeken het werk van de Stichting Nanginyi en zijn onder de indruk.

Lees verder 


Opbrengst voor OM: vijfduizend euro

De dag begon met regen, regen, regen, maar 's middags brak de zon door en kon Run for the Message gewoon doorgaan. Gelukkig maar, want de 65 deelnemers brachten met hun inspanningen samen een bedrag op van vijfduizend euro, bestemd voor Operatie Mobilisatie (OM).

Lees verder 


Doel inzameling Sri Lanka lijkt bekend

De inzameling van geld voor christenen die getroffen zijn door de aanslagen op Sri Lanka, blijft goed doorlopen. De teller stond afgelopen weekend op 74.000 euro. Deze week voeren de initiatiefnemers overleg met vertegenwoordigers van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). Daarin wordt gesproken over de manier waarop het geld concreet ingezet kan worden voor getroffenen in het Aziatische land. Zoals het nu lijkt, komt de Urker steun ten goede aan de mensen van de Zion Church in Batticaloa.

Lees verder 


Vrijwilligers gezocht voor Tafeltje Dekje

Caritas Urk is met enige spoed op zoek naar vrijwilligers die de Tafeltje Dekje-dienst willen komen versterken. De maaltijden worden door de vrijwilligers opgehaald bij de keuken van Talma Haven en bij de mensen thuisgebracht. Iedere vrijwilliger is één keer per maand een volle week aan de beurt en wordt dan van maandag tot en met zondag om half twaalf 's ochtends in de Talma verwacht. De te rijden bezorgroute duurt ongeveer een uur. Wie mee wil helpen, kan zich melden bij Henria Romkes of Adrie Korf van Caritas Urk, via 683346 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kinderen zingen voor Stichting Bethlehem

Een cd-opname voor het goede doel in de Menorahkerk. Dat stond afgelopen zaterdag op de agenda van 260 kinderen van de zondagsscholen van de Jachin Boaz, Menorah en Sionkerk. Ze zongen voor het goede doel, namelijk voor Stichting Bethlehem in Afrika. De stichting verlicht de nood van de bewoners in de wijken rondom Pretoria, een groeiend werkgebied. Er is honger en armoede en Stichting Bethlehem wil deze mensen voorzien van eten, onderdak en basisbehoeften. Daarnaast vertellen ze over een leven met God. De besturen van de zondagsscholen willen de stichting financieel steunen en besloten daarbij een beroep te doen op de kinderen. Zaterdag waren zij van harte welkom in de Menorahkerk om mee te werken aan de live-opnames van een cd, waarop zij onder meer bekende psalmen laten horen. Het klonk prachtig uit 260 kinderkelen. De cd kan in de voorverkoop telefonisch besteld worden bij penningmeester D. Wijma, telefoon 688661. De kosten zijn tien euro per cd en de opbrengst is honderd procent voor de stichting.


Accu-auto's voor het Emma Kinderziekenhuis

Niet schrikken. Jelle Loosman (l) en Dietrich van der Heijden hebben niet gesnoept van een magisch drankje waardoor ze plotseling tot enorme proporties zijn opgeblazen. Het zijn de auto's die er verraderlijk echt uitzien, maar in werkelijkheid kinderafmetingen hebben. De wagens van Kids-Accu Cars uit Lelystad zijn bestemd voor het Emma Kinderziekenhuis, onderdeel van het AMC in Amsterdam. Daar kunnen ernstig zieke patiëntjes erin rijden.

Lees verder 


Zondagsschoolkinderen zingen voor goed doel

Honderden kinderen van de zondagsscholen van de Jachin Boaz-, Menorah- en Sionkerk, zingen zaterdagmiddag 30 maart voor een goed doel. Om twee uur 's middags in de Menorahkerk wordt er een cd opgenomen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Bethlehem die hulp biedt in Zuid-Afrika. Ook andere kinderen zijn van harte welkom om mee te komen zingen! De cd (tien euro) is alvast te bestellen door te bellen naar 688661.