Het Urkerland

Zondagsschoolkinderen zingen voor goed doel

Honderden kinderen van de zondagsscholen van de Jachin Boaz-, Menorah- en Sionkerk, zingen zaterdagmiddag 30 maart voor een goed doel. Om twee uur 's middags in de Menorahkerk wordt er een cd opgenomen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Bethlehem die hulp biedt in Zuid-Afrika. Ook andere kinderen zijn van harte welkom om mee te komen zingen! De cd (tien euro) is alvast te bestellen door te bellen naar 688661.


Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden. Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden.
0

Jongeren welkom op verbindingsavond Bij Bosshardt

'Wie eenmaal op zo'n avond is geweest, wil de volgende keer weer!' Aan het woord is Jellie van Slooten (19), een vaste bezoeker van de verbindingsavonden waarbij het doel is om vluchtelingenjongeren te verbinden aan Nederlandse jongeren.  Dinsdag 19 maart vindt de eerste verbindingsavond op Urk plaats, bij Bij Bosshardt.

Lees verder 


Gezellige dag bij kringloopwinkel Waypoint

Het was gezelligheid troef, afgelopen zaterdag bij de kringloopwinkel van Waypoint. Daarvoor hadden de medewerkers flink de handen uit de mouwen gestoken, want de winterkledingcollectie moest plaatsmaken voor de voorjaars- en zomerkleding. Om die 'omwisseltruc' een feestelijk tintje te geven werd uitgepakt met een gezellige Waypointdag, compleet met springkussen, heel veel lekkers en muziek.


Leerlingen houden etentjes voor 50-plus

Vier leerlingen van de Pieter Zandt in Kampen hebben via de opleiding Business College een mini-onderneming opgericht. De vier organiseren gezellige avonden voor vijftigplussers, met een dinertje én de winst gaat naar de Stichting Hulp Irak.

Lees verder 


Leerlingen Business College houden actie

Vier leerlingen van de Pieter Zandt in Kampen hebben via de opleiding Business College een mini-onderneming opgericht. De vier organiseren gezellige avonden voor vijftigplussers, met een dinertje én de winst gaat naar de Stichting Hulp Irak.

Lees verder 


Urker zanggroep zingt in Amsterdam

Dit jaar zongen achtentachtig deelnemers kerstliederen op het Centraal Station. Vanaf Urk vertrekt, vlak voor de kerstdagen, nu al ruim tien jaar een bus vol met mensen die in Amsterdam gaan zingen. Samen zingen en vertellen over het wonder van kerst, dat is het doel. In de beginjaren werd er gezongen op de Dam. Sinds vorig jaar is de groep te vinden op het station, rond de stationspiano. Afgelopen zaterdag was het zover, er waren heel wat voorbereidingen aan voorafgegaan maar het beloofde een mooie avond te worden. Het zingen in Amsterdam is een interkerkelijke activiteit die wordt ondersteund vanuit de Ichthusgemeente. De laatste jaren vertrok er steeds een groep tussen de twintig en veertig jongeren naar Amsterdam. De organisatie was dit jaar dan ook blij verrast toen de aanmeldingen binnen bleven stromen, achtentachtig om precies te zijn. ,,Wij zien dit als leiding en Gods zegen over ons werk'', aldus Wouter de Vries namens de organisatie. Achtentachtig zangers en zangeressen van alle leeftijden en uit alle kerken, allemaal met één doel: het goede nieuws delen. Cornelis Kramer speelde op de stationspiano en Marike ten Brakel op haar dwarsfluit. Alle deelnemers kregen een lunchpakketje mee, wat niet mogelijk was zonder de hulp van Urker ondernemers: Bakkerij Brouwer, Boni, Albert Heijn, Janssen en 't Soetendal. Meer foto's en video's zijn te vinden op jeugdzolder.nl.


Klokken luiden voor collecte ISEE

Op Eerste Kerstdag luiden tussen twaalf en één uur 's middags de kerkklokken weer voor de traditionele collecte van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië en Eritrea (ISEE). De collectebussen zijn te vinden bij: De Hofstee, Kerkje aan de Zee, Bethelkerk, Petrakerk, Moriakerk, Jan de Bakker, De Poort, Maranathakerk, Het Hop, Pniëlkerk, Rehobothkerk, Talma Haven, Zorgcomplex Het Dok, Immanuelkerk en in het Protestants Kerkcentrum in Tollebeek. In Tollebeek wordt de collecte direct na de kerkdienst gehouden en duurt het inzamelen tot twaalf uur.


Brandweer probeert kat te redden

Het was nogal een consternatie op het dak van huize Ras aan de Middelbuurt, afgelopen dinsdagmiddag. De kat van de familie was op het dak beland. Wát het dier ook probeerde: het lukte niet om op de begane grond te komen. Miauwend maakte hij duidelijk eraf te willen, maar op eigen houtje zou dat nooit lukken. Er zat maar één ding op voor familie Ras: de brandweer om hulp vragen. Zo gebeurde het. Met een hoogwerker moest het dier te redden zijn. Na een minuut of twintig hadden ze het dier - hij liep van links naar rechts - in een hoek, zodat ze hem konden pakken. Maar de kat zag op het nippertje een andere uitweg, weerde alle hulp en nam een sprong in het diepe, zo van het dak af. Het was misschien niet zijn mooiste landing, maar - eigenwijs als katten zijn - wel zijn eigen landing. Hij mankeerde niets en verdween al snel uit ieders zicht.


Taart, voetbal en helikoptervlucht

Het gezin van Dietrich en Ingeborg van der Heijden beleefde een droomdag vorige week. En dat allemaal dankzij de stichting Droomwens. Willy Jobben, pedagogisch medewerker bij het AMC, had de familie Van der Heijden aangemeld voor de Droomwens-dag en vorige week was het zover. Samen met de kinderen, Aliyah, Dani en Henry en vriendinnetje Romy Bakker, werden Dietrich en Ingeborg met een Hummer limousine opgehaald en naar de Eemhof gereden.

Lees verder