Het Urkerland

Kinderen zingen voor Stichting Bethlehem

Een cd-opname voor het goede doel in de Menorahkerk. Dat stond afgelopen zaterdag op de agenda van 260 kinderen van de zondagsscholen van de Jachin Boaz, Menorah en Sionkerk. Ze zongen voor het goede doel, namelijk voor Stichting Bethlehem in Afrika. De stichting verlicht de nood van de bewoners in de wijken rondom Pretoria, een groeiend werkgebied. Er is honger en armoede en Stichting Bethlehem wil deze mensen voorzien van eten, onderdak en basisbehoeften. Daarnaast vertellen ze over een leven met God. De besturen van de zondagsscholen willen de stichting financieel steunen en besloten daarbij een beroep te doen op de kinderen. Zaterdag waren zij van harte welkom in de Menorahkerk om mee te werken aan de live-opnames van een cd, waarop zij onder meer bekende psalmen laten horen. Het klonk prachtig uit 260 kinderkelen. De cd kan in de voorverkoop telefonisch besteld worden bij penningmeester D. Wijma, telefoon 688661. De kosten zijn tien euro per cd en de opbrengst is honderd procent voor de stichting.


Accu-auto's voor het Emma Kinderziekenhuis

Niet schrikken. Jelle Loosman (l) en Dietrich van der Heijden hebben niet gesnoept van een magisch drankje waardoor ze plotseling tot enorme proporties zijn opgeblazen. Het zijn de auto's die er verraderlijk echt uitzien, maar in werkelijkheid kinderafmetingen hebben. De wagens van Kids-Accu Cars uit Lelystad zijn bestemd voor het Emma Kinderziekenhuis, onderdeel van het AMC in Amsterdam. Daar kunnen ernstig zieke patiëntjes erin rijden.

Lees verder 


Zondagsschoolkinderen zingen voor goed doel

Honderden kinderen van de zondagsscholen van de Jachin Boaz-, Menorah- en Sionkerk, zingen zaterdagmiddag 30 maart voor een goed doel. Om twee uur 's middags in de Menorahkerk wordt er een cd opgenomen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Bethlehem die hulp biedt in Zuid-Afrika. Ook andere kinderen zijn van harte welkom om mee te komen zingen! De cd (tien euro) is alvast te bestellen door te bellen naar 688661.


Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden. Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden.
0

Jongeren welkom op verbindingsavond Bij Bosshardt

'Wie eenmaal op zo'n avond is geweest, wil de volgende keer weer!' Aan het woord is Jellie van Slooten (19), een vaste bezoeker van de verbindingsavonden waarbij het doel is om vluchtelingenjongeren te verbinden aan Nederlandse jongeren.  Dinsdag 19 maart vindt de eerste verbindingsavond op Urk plaats, bij Bij Bosshardt.

Lees verder 


Gezellige dag bij kringloopwinkel Waypoint

Het was gezelligheid troef, afgelopen zaterdag bij de kringloopwinkel van Waypoint. Daarvoor hadden de medewerkers flink de handen uit de mouwen gestoken, want de winterkledingcollectie moest plaatsmaken voor de voorjaars- en zomerkleding. Om die 'omwisseltruc' een feestelijk tintje te geven werd uitgepakt met een gezellige Waypointdag, compleet met springkussen, heel veel lekkers en muziek.


Leerlingen houden etentjes voor 50-plus

Vier leerlingen van de Pieter Zandt in Kampen hebben via de opleiding Business College een mini-onderneming opgericht. De vier organiseren gezellige avonden voor vijftigplussers, met een dinertje én de winst gaat naar de Stichting Hulp Irak.

Lees verder 


Leerlingen Business College houden actie

Vier leerlingen van de Pieter Zandt in Kampen hebben via de opleiding Business College een mini-onderneming opgericht. De vier organiseren gezellige avonden voor vijftigplussers, met een dinertje én de winst gaat naar de Stichting Hulp Irak.

Lees verder 


Urker zanggroep zingt in Amsterdam

Dit jaar zongen achtentachtig deelnemers kerstliederen op het Centraal Station. Vanaf Urk vertrekt, vlak voor de kerstdagen, nu al ruim tien jaar een bus vol met mensen die in Amsterdam gaan zingen. Samen zingen en vertellen over het wonder van kerst, dat is het doel. In de beginjaren werd er gezongen op de Dam. Sinds vorig jaar is de groep te vinden op het station, rond de stationspiano. Afgelopen zaterdag was het zover, er waren heel wat voorbereidingen aan voorafgegaan maar het beloofde een mooie avond te worden. Het zingen in Amsterdam is een interkerkelijke activiteit die wordt ondersteund vanuit de Ichthusgemeente. De laatste jaren vertrok er steeds een groep tussen de twintig en veertig jongeren naar Amsterdam. De organisatie was dit jaar dan ook blij verrast toen de aanmeldingen binnen bleven stromen, achtentachtig om precies te zijn. ,,Wij zien dit als leiding en Gods zegen over ons werk'', aldus Wouter de Vries namens de organisatie. Achtentachtig zangers en zangeressen van alle leeftijden en uit alle kerken, allemaal met één doel: het goede nieuws delen. Cornelis Kramer speelde op de stationspiano en Marike ten Brakel op haar dwarsfluit. Alle deelnemers kregen een lunchpakketje mee, wat niet mogelijk was zonder de hulp van Urker ondernemers: Bakkerij Brouwer, Boni, Albert Heijn, Janssen en 't Soetendal. Meer foto's en video's zijn te vinden op jeugdzolder.nl.


Klokken luiden voor collecte ISEE

Op Eerste Kerstdag luiden tussen twaalf en één uur 's middags de kerkklokken weer voor de traditionele collecte van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië en Eritrea (ISEE). De collectebussen zijn te vinden bij: De Hofstee, Kerkje aan de Zee, Bethelkerk, Petrakerk, Moriakerk, Jan de Bakker, De Poort, Maranathakerk, Het Hop, Pniëlkerk, Rehobothkerk, Talma Haven, Zorgcomplex Het Dok, Immanuelkerk en in het Protestants Kerkcentrum in Tollebeek. In Tollebeek wordt de collecte direct na de kerkdienst gehouden en duurt het inzamelen tot twaalf uur.