Het Urkerland

Hulp dringend nodig in Sri Lanka

Sri Lanka heeft te kampen met een hoog percentage suïcides en dat heeft hoofdzakelijk te maken met de erbarmelijke leefomstandigheden. Wim en Diny Kramer worden hier jaarlijks mee geconfronteerd bij het bieden van hulp aan de allerarmsten.

Lees verder 


Vlnr: Map Hoefnagel, Johannes Weerstand, Ma Kramer.
0

Bewoners Talma breien voor Stichting Weerstand

De bewoners van afdeling 2 van Talma Haven hebben de afgelopen tijd dekens voor Stichting Weerstand Hulp aan de Naaste gebreid. Vorige week woensdag kwamen Klaas en Johannes Weerstand van de stichting persoonlijk de dekens ophalen.

Lees verder 


Scouting steekt handen uit de mouwen

Een groot aantal leden van Scouting Jampeldekamp hebben afgelopen zaterdag de handen flink uit de mouwen gestoken. In het Urkerbos werd samen met vrijwilligers van Wielervereniging Urk op de MTB-route het zwerfvuil opgeruimd.

Lees verder 


Snoeprollen verkopen betaalt uit!

De mensen van de stichting Timotheos waren blij verrast: op Urk weten ze wel hoe ze een actie moeten organiseren. De leerlingen van de vier reformatorische basisscholen gingen in de afgelopen weken met snoeprolletjes langs de deuren en die gingen grif van de hand.

Lees verder 


Prachtig bedrag voor Dregteam SOAD

,,Een geweldig bedrag dat wordt gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe zoekmethodes, waarvoor wij de familie De Vries en Foppen enorm dankbaar zijn'', aldus Frans Hakvoort (r) van Dregteam SOAD. Zaterdag kreeg hij uit handen van Corine de Vries (l) een cheque overhandigd van 5.000 euro.

Lees verder 


De onlangs overleden Teun Verbaan met straatkinderen uit een dorpje.
0

Actie Stichting Roemenië Hulp

De hele maand november is er de mogelijkheid om Stichting Roemenië Hulp Urk te ondersteunen met een gift van uw lege flessenbon. In de grote plaatselijke supermarkten staan de bekende groene bussen om uw bon in te doen of u drukt op de 'donatie-toets' op het apparaat in de supermarkt.

Lees verder 


Verloting en flessenactie voor Servië

Broers Jacob en Pieter Tol hebben acties op touw gezet om geld in te zamelen voor de Servische zendingswerkers Rale en Dragana Rakocevic. Het stel heeft door Ambassadors Football een bijzondere band met Urk.

Lees verder