Voorjaarsfair in Moria- en Immanuëlkerk

Gezellige drukte woensdag in zowel de Moria- als in de Immanuëlkerk. Beide gemeentes hielden namelijk een voorjaarsfair. De bezoekers konden een kijkje nemen tussen de woondecoratie, kleding, boeken en vele andere spullen en konden daarnaast genieten van diverse lekkernijen. De verkoop in de Moriakerk bracht 10.000 euro op (foto). De jongste bezoekers van de minifair in de Immanuël konden deelnemen aan de kindermiddag. Samen zongen ze liedjes, luisterden ze naar een Bijbelverhaal en maakten ze een knutselwerkje. Deze fair bracht 2500 euro op. Dit bedrag is bestemd voor het werk van Albert en Jacomine Verhoeff. Zij werken voor Wycliffe Bijbelvertalers in Tanzania.


Gastgezinnen gezocht

Europa Kinderhulp is op zoek naar gastgezinnen die deze zomer gedurende twee of drie weken plaats hebben voor één of twee vakantiekinderen uit landen als Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne, maar ook uit Nederland. Deze kinderen missen vaak een stukje aandacht, rust en tijd. De al vijftig jaar oude organisatie zorgt dat deze kinderen een paar weekjes los kunnen komen van hun dagelijkse zorgen. Van gastgezinnen wordt gevraagd of ze deze kinderen gewoon mee kunnen laten draaien in hun gezin. ,,Eén of twee bordjes extra op tafel, een logeervriendje of vriendinnetje voor je kinderen, een nieuwe ervaring waar je zelf ook rijker van wordt." Meer informatie is te vinden op www.europakinderhulp.nl of bij Silvia van der Meer: 0527-610883, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Vrijwilligster in het zonnetje gezet

De vrijwilligers van Stichting J.O.W. werden maandagavond getrakteerd op een gezellige avond. Co van Slooten-Verhoeff werd extra in het zonnetje gezet. Zij nam namelijk afscheid na ruim 25 jaar trouwe dienst als vrijwilligster.

Lees verder 


Samen genieten van Irakese 'kost'

Veertig vrouwen genoten donderdag van een Syrische/Irakese maaltijd. Het geld dat met dit diner werd opgehaald, is bestemd voor de Nederlandse Stichting voor de Kinderen van Irak (NSKI). Suhaila Sawa (links op de foto) gaf tijdens deze avond een presentatie over haar werk voor NSKI in een Irakees kindertehuis. Ook de voorzitter Frank Troost (rechts op de foto) was deze avond aanwezig. Wilma van den Berg organiseerde het diner: ,,Het was een geslaagde avond met een mooie opbrengst van vijfhonderd euro. Ik wil Zaalverhuur Urk, De Urker Poelier, groenteboer Van der Haar en alle bezoekers graag bedanken voor hun bijdragen.''


Echtpaar kan weer samen boodschappen doen

Louw en Hennie Nentjes kunnen weer samen boodschappen doen. Het 87-jarige echtpaar ging jarenlang gezamenlijk naar de Jumbo op de Hofstee voor hun aankopen, maar de laatste tijd zag het personeel de twee telkens apart voorbijkomen. Na wat navraag bleek het volgende aan de hand: Louw en Hennie hebben tegenwoordig allebei een rollator nodig om de deur uit te kunnen en ze krijgen er maar één vergoed. Daarom deed het echtpaar nu maar om de beurt boodschappen. De Jumbo besloot in actie te komen en tikte een tweedehands rollator op de kop. Donderdagmiddag overhandigden Gerrit de Vries (l) en Jolanda Post (r) van Jumbo Urk de rollator aan Louw en Hennie, zodat de twee nu weer weer gezellig samen op pad kunnen.


Benefietdiner voor Babadag in Het Achterhuis

Stichting Babadag organiseert op vrijdagavond 10 februari een benefietdiner in Het Achterhuis. Deelname kost 34,95 euro. De opbrengst is voor Babadag en deelnemers maken kans op aantrekkelijke prijzen. Iedereen die wil deelnemen aan het benefietdiner kan een deelnamekaart bestellen door te bellen naar 06-23367730. De kaarten kunnen afgehaald worden op Kooizand 20. De organisatie: ,,We willen er een gezellige avond van maken, met lekker eten." Inloop voor het diner is vanaf acht uur 's avonds, en rond half negen wordt het diner geopend.


Zaka Zoeloe wint volleybaltoernooi

Jacob Tol en Klaas Hessel van Urk hielden vrijdagavond een volleybaltoernooi in De Vlechttuinen. De opbrengst hiervan gaat naar de voetbal-evangelisatietour in Zambia waar ze in juni met Football Ambassadors naartoe hopen te gaan. Er was een beperkt aantal plaatsen, er konden in totaal maximaal achttien teams meespelen. De uiteindelijke winnaar van het toernooi was het team Zaka Zoeloe. Zij mochten de taart van de Football Ambassadors in ontvangst nemen, gemaakt en gesponsord door bakkerij Jan de Bakker. Het was een groot succes, aangezien meerdere teams en personen voor een uiteindelijk bedrag van 450 euro hebben gezorgd. Dit bedrag gaat mee voor de tour.


Ruilactie voor evangelisatietour

Klaas Hessel van Urk, Richard Stoelwinder en Jacob Tol gaan komende zomer naar Zambia om een voetbalevangelisatietour te doen met de organisatie Ambassadors Football. Deze tour bestaat uit het spelen van wedstrijden, het geven van clinics en evangeliseren onder de lokale bevolking. Om de tour te financieren hebben de mannen een ruilactie bedacht. Ze hebben op Facebook een foto geplaatst van een voetbal - gesigneerd door de eerste selectie van SV Urk. Geïnteresseerden kunnen nu een foto plaatsen van datgene dat ze hiervoor willen ruilen. De organisatie kiest iedere twee dagen de winnaar. De bedoeling is natuurlijk dat het nieuwe ruilobject meer waard is dan het eerste. Na verschillende ruilacties wordt het laatste object per opbod verkocht. De opbrengst is voor de reis.


Infomatie over stage Aleh Negev

De gemeente houdt dinsdagavond 31 januari een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk en stage bij Aleh Negev in Israël. Tijdens deze avond geeft Jannet Pasterkamp een presentatie over haar verblijf in Aleh Negev. Er is tijdens deze avond voldoende tijd voor het stellen van vragen. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in de kantine van het gemeentehuis en begint om half acht. Opgeven voor deze avond is verplicht en kan tot 28 januari via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Janneke Pasterkamp: 689868.


Schoenenactie voor bootvluchtelingen

Oud-plaatsgenoten Nancy en Judith de Vries zijn een actie gestart voor bootvluchtelingen. Binnen twee weken hopen ze vierhonderd paar schoenen, met daarin een persoonlijke boodschap, naar een kamp op het Griekse eiland Lesbos te krijgen.
De twee zussen bezochten in december de vluchtelingenkampen op Lesbos. ,,Er is een groot tekort aan alles, vooral aan veiligheid, onderdak, hygiëne, humaniteit en warmte - grote problemen. Er is echter ook een schrijnend tekort aan schoenen, iets dat we met z'n allen eenvoudig kunnen oplossen", vertellen Judith en Nancy. Op Lesbos vonden de zussen een winkel bereid om met grote korting schoenen te leveren. Wie mee wil doen, kan vijftien euro (per paar schoenen) overmaken naar Stichting Bootvluchteling (ANBI), NL97 RBRB 0918 9326 37, onder vermelding van 'Schoenen met een boodschap'. Stuur een persoonlijke boodschap in het Engels naar e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over de actie zie judith148.wordpress.com.