Het Urkerland
Tweepersoonsdozen zijn niet zo makkelijk te krijgen, dus het werd passen en meten. Tweepersoonsdozen zijn niet zo makkelijk te krijgen, dus het werd passen en meten.
4

Nachtje dakloos voor Urk Goes

Meer dan dertig jongeren sliepen van vrijdag op zaterdag voor het goede doel in een doos. De actie leverde ruim tweeduizend euro op.

Lees verder 


Gospelkoor Reflection laat maandagavond van zich horen op de Dormakade. Gospelkoor Reflection laat maandagavond van zich horen op de Dormakade.
0

Openluchtconcert Reflection op de Dormakade

Gospelkoor Reflection geeft maandagavond 9 juli een benefietconcert in de openlucht. Het koor brengt op de Dormakade diverse liederen ten gehore met als doel: geld ophalen voor vrouwen en kinderen in Syrië.

Lees verder 


Een kijkje in de keuken van Hakvoort Professional. Een kijkje in de keuken van Hakvoort Professional.
0

Regio Ondernemers bezoekt Hakvoort Professional

De leden en vrienden van Regio Ondernemers Urk van Woord en Daad namen vorige week een kijkje in de keuken bij Hakvoort Professional in Emmeloord. Op het menu stond voor de ongeveer veertig belangstellenden een boeiende en gezellige avond.

Lees verder 


De kinderen krijgen op zaterdagen bij Anneke een warme maaltijd voorgezet. De kinderen krijgen op zaterdagen bij Anneke een warme maaltijd voorgezet.
0

'Er is hoop, maar nood blijft groot'

De Stichting Roemenië Hulp Urk blijft actief met hulp geven in dat land, omdat ze ziet dat het echt nodig is. Begin dit jaar maakte een afvaardiging van de stichting weer een reis om projecten te bezoeken.

Lees verder 


Wateractie voor Dorcas

Spelletjes met water, de temperaturen leenden zich er deze week voor. Het weer was echter niet de hoofdreden voor de activiteiten op het plein van de Wilhelminaschool, de leerlingen hielden namelijk een wateractie voor stichting Dorcas. Op dinsdag kregen de leerlingen gastlessen over de projecten van deze organisatie. Op woensdag deed de onderbouw spelletjes op het schoolplein en werden er flesjes water verkocht. De opbrengst voor deze actie is bestemd voor een project in Zuid-Soedan 'van kinderen voor kinderen'.

Lees verder 


Markt voor Adullam

De jaarlijkse Adullammarkt vindt zaterdag plaats op het parkeerterrein naast de Jachin Boazkerk. Meer dan vijftig kramen zijn aanwezig met diverse producten en lekkernijen. De verkoop start om negen uur en duurt tot vier uur. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.


Christiaan fietsend door Rwanda voor Compassion

De 20-jarige Christiaan Koster, zoon van Pieter en Co Koster, doet via Compassion mee aan de Muskathlon. Van 12 tot 19 mei verblijft hij in Rwanda om daar vier keer honderd kilometer te fietsen. Met zijn deelname haalt hij geld op voor kinderen die in armoede leven.

Lees verder 


Voorjaarsfair in Moria- en Immanuëlkerk

Gezellige drukte woensdag in zowel de Moria- als in de Immanuëlkerk. Beide gemeentes hielden namelijk een voorjaarsfair. De bezoekers konden een kijkje nemen tussen de woondecoratie, kleding, boeken en vele andere spullen en konden daarnaast genieten van diverse lekkernijen. De verkoop in de Moriakerk bracht 10.000 euro op (foto). De jongste bezoekers van de minifair in de Immanuël konden deelnemen aan de kindermiddag. Samen zongen ze liedjes, luisterden ze naar een Bijbelverhaal en maakten ze een knutselwerkje. Deze fair bracht 2500 euro op. Dit bedrag is bestemd voor het werk van Albert en Jacomine Verhoeff. Zij werken voor Wycliffe Bijbelvertalers in Tanzania.