Het Urkerland

Wateractie voor Dorcas

Spelletjes met water, de temperaturen leenden zich er deze week voor. Het weer was echter niet de hoofdreden voor de activiteiten op het plein van de Wilhelminaschool, de leerlingen hielden namelijk een wateractie voor stichting Dorcas. Op dinsdag kregen de leerlingen gastlessen over de projecten van deze organisatie. Op woensdag deed de onderbouw spelletjes op het schoolplein en werden er flesjes water verkocht. De opbrengst voor deze actie is bestemd voor een project in Zuid-Soedan 'van kinderen voor kinderen'.

Lees verder 


Markt voor Adullam

De jaarlijkse Adullammarkt vindt zaterdag plaats op het parkeerterrein naast de Jachin Boazkerk. Meer dan vijftig kramen zijn aanwezig met diverse producten en lekkernijen. De verkoop start om negen uur en duurt tot vier uur. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.


Christiaan fietsend door Rwanda voor Compassion

De 20-jarige Christiaan Koster, zoon van Pieter en Co Koster, doet via Compassion mee aan de Muskathlon. Van 12 tot 19 mei verblijft hij in Rwanda om daar vier keer honderd kilometer te fietsen. Met zijn deelname haalt hij geld op voor kinderen die in armoede leven.

Lees verder 


Voorjaarsfair in Moria- en Immanuëlkerk

Gezellige drukte woensdag in zowel de Moria- als in de Immanuëlkerk. Beide gemeentes hielden namelijk een voorjaarsfair. De bezoekers konden een kijkje nemen tussen de woondecoratie, kleding, boeken en vele andere spullen en konden daarnaast genieten van diverse lekkernijen. De verkoop in de Moriakerk bracht 10.000 euro op (foto). De jongste bezoekers van de minifair in de Immanuël konden deelnemen aan de kindermiddag. Samen zongen ze liedjes, luisterden ze naar een Bijbelverhaal en maakten ze een knutselwerkje. Deze fair bracht 2500 euro op. Dit bedrag is bestemd voor het werk van Albert en Jacomine Verhoeff. Zij werken voor Wycliffe Bijbelvertalers in Tanzania.


Gastgezinnen gezocht

Europa Kinderhulp is op zoek naar gastgezinnen die deze zomer gedurende twee of drie weken plaats hebben voor één of twee vakantiekinderen uit landen als Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne, maar ook uit Nederland. Deze kinderen missen vaak een stukje aandacht, rust en tijd. De al vijftig jaar oude organisatie zorgt dat deze kinderen een paar weekjes los kunnen komen van hun dagelijkse zorgen. Van gastgezinnen wordt gevraagd of ze deze kinderen gewoon mee kunnen laten draaien in hun gezin. ,,Eén of twee bordjes extra op tafel, een logeervriendje of vriendinnetje voor je kinderen, een nieuwe ervaring waar je zelf ook rijker van wordt." Meer informatie is te vinden op www.europakinderhulp.nl of bij Silvia van der Meer: 0527-610883, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Vrijwilligster in het zonnetje gezet

De vrijwilligers van Stichting J.O.W. werden maandagavond getrakteerd op een gezellige avond. Co van Slooten-Verhoeff werd extra in het zonnetje gezet. Zij nam namelijk afscheid na ruim 25 jaar trouwe dienst als vrijwilligster.

Lees verder 


Samen genieten van Irakese 'kost'

Veertig vrouwen genoten donderdag van een Syrische/Irakese maaltijd. Het geld dat met dit diner werd opgehaald, is bestemd voor de Nederlandse Stichting voor de Kinderen van Irak (NSKI). Suhaila Sawa (links op de foto) gaf tijdens deze avond een presentatie over haar werk voor NSKI in een Irakees kindertehuis. Ook de voorzitter Frank Troost (rechts op de foto) was deze avond aanwezig. Wilma van den Berg organiseerde het diner: ,,Het was een geslaagde avond met een mooie opbrengst van vijfhonderd euro. Ik wil Zaalverhuur Urk, De Urker Poelier, groenteboer Van der Haar en alle bezoekers graag bedanken voor hun bijdragen.''


Echtpaar kan weer samen boodschappen doen

Louw en Hennie Nentjes kunnen weer samen boodschappen doen. Het 87-jarige echtpaar ging jarenlang gezamenlijk naar de Jumbo op de Hofstee voor hun aankopen, maar de laatste tijd zag het personeel de twee telkens apart voorbijkomen. Na wat navraag bleek het volgende aan de hand: Louw en Hennie hebben tegenwoordig allebei een rollator nodig om de deur uit te kunnen en ze krijgen er maar één vergoed. Daarom deed het echtpaar nu maar om de beurt boodschappen. De Jumbo besloot in actie te komen en tikte een tweedehands rollator op de kop. Donderdagmiddag overhandigden Gerrit de Vries (l) en Jolanda Post (r) van Jumbo Urk de rollator aan Louw en Hennie, zodat de twee nu weer weer gezellig samen op pad kunnen.


Benefietdiner voor Babadag in Het Achterhuis

Stichting Babadag organiseert op vrijdagavond 10 februari een benefietdiner in Het Achterhuis. Deelname kost 34,95 euro. De opbrengst is voor Babadag en deelnemers maken kans op aantrekkelijke prijzen. Iedereen die wil deelnemen aan het benefietdiner kan een deelnamekaart bestellen door te bellen naar 06-23367730. De kaarten kunnen afgehaald worden op Kooizand 20. De organisatie: ,,We willen er een gezellige avond van maken, met lekker eten." Inloop voor het diner is vanaf acht uur 's avonds, en rond half negen wordt het diner geopend.