Het Urkerland
Inge Brands en Harm Hendrik Koffeman draaiden een dag mee op het schooltje van Stichting Nanginyi. Inge Brands en Harm Hendrik Koffeman draaiden een dag mee op het schooltje van Stichting Nanginyi.
0

Harm Hendrik en Inge bezoeken Mar-Lisa Ras in Tanzania

Harm Hendrik Koffeman en Inge Brands waren tijdens hun reis naar Tanzania twee dagen op bezoek bij de Urker Mar-Lisa Ras. Ze bekeken het werk van de Stichting Nanginyi en zijn onder de indruk.

Lees verder 


Opbrengst voor OM: vijfduizend euro

De dag begon met regen, regen, regen, maar 's middags brak de zon door en kon Run for the Message gewoon doorgaan. Gelukkig maar, want de 65 deelnemers brachten met hun inspanningen samen een bedrag op van vijfduizend euro, bestemd voor Operatie Mobilisatie (OM).

Lees verder 


Doel inzameling Sri Lanka lijkt bekend

De inzameling van geld voor christenen die getroffen zijn door de aanslagen op Sri Lanka, blijft goed doorlopen. De teller stond afgelopen weekend op 74.000 euro. Deze week voeren de initiatiefnemers overleg met vertegenwoordigers van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). Daarin wordt gesproken over de manier waarop het geld concreet ingezet kan worden voor getroffenen in het Aziatische land. Zoals het nu lijkt, komt de Urker steun ten goede aan de mensen van de Zion Church in Batticaloa.

Lees verder 


Vrijwilligers gezocht voor Tafeltje Dekje

Caritas Urk is met enige spoed op zoek naar vrijwilligers die de Tafeltje Dekje-dienst willen komen versterken. De maaltijden worden door de vrijwilligers opgehaald bij de keuken van Talma Haven en bij de mensen thuisgebracht. Iedere vrijwilliger is één keer per maand een volle week aan de beurt en wordt dan van maandag tot en met zondag om half twaalf 's ochtends in de Talma verwacht. De te rijden bezorgroute duurt ongeveer een uur. Wie mee wil helpen, kan zich melden bij Henria Romkes of Adrie Korf van Caritas Urk, via 683346 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kinderen zingen voor Stichting Bethlehem

Een cd-opname voor het goede doel in de Menorahkerk. Dat stond afgelopen zaterdag op de agenda van 260 kinderen van de zondagsscholen van de Jachin Boaz, Menorah en Sionkerk. Ze zongen voor het goede doel, namelijk voor Stichting Bethlehem in Afrika. De stichting verlicht de nood van de bewoners in de wijken rondom Pretoria, een groeiend werkgebied. Er is honger en armoede en Stichting Bethlehem wil deze mensen voorzien van eten, onderdak en basisbehoeften. Daarnaast vertellen ze over een leven met God. De besturen van de zondagsscholen willen de stichting financieel steunen en besloten daarbij een beroep te doen op de kinderen. Zaterdag waren zij van harte welkom in de Menorahkerk om mee te werken aan de live-opnames van een cd, waarop zij onder meer bekende psalmen laten horen. Het klonk prachtig uit 260 kinderkelen. De cd kan in de voorverkoop telefonisch besteld worden bij penningmeester D. Wijma, telefoon 688661. De kosten zijn tien euro per cd en de opbrengst is honderd procent voor de stichting.


Accu-auto's voor het Emma Kinderziekenhuis

Niet schrikken. Jelle Loosman (l) en Dietrich van der Heijden hebben niet gesnoept van een magisch drankje waardoor ze plotseling tot enorme proporties zijn opgeblazen. Het zijn de auto's die er verraderlijk echt uitzien, maar in werkelijkheid kinderafmetingen hebben. De wagens van Kids-Accu Cars uit Lelystad zijn bestemd voor het Emma Kinderziekenhuis, onderdeel van het AMC in Amsterdam. Daar kunnen ernstig zieke patiëntjes erin rijden.

Lees verder 


Zondagsschoolkinderen zingen voor goed doel

Honderden kinderen van de zondagsscholen van de Jachin Boaz-, Menorah- en Sionkerk, zingen zaterdagmiddag 30 maart voor een goed doel. Om twee uur 's middags in de Menorahkerk wordt er een cd opgenomen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Bethlehem die hulp biedt in Zuid-Afrika. Ook andere kinderen zijn van harte welkom om mee te komen zingen! De cd (tien euro) is alvast te bestellen door te bellen naar 688661.


Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden. Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden.
0

Jongeren welkom op verbindingsavond Bij Bosshardt

'Wie eenmaal op zo'n avond is geweest, wil de volgende keer weer!' Aan het woord is Jellie van Slooten (19), een vaste bezoeker van de verbindingsavonden waarbij het doel is om vluchtelingenjongeren te verbinden aan Nederlandse jongeren.  Dinsdag 19 maart vindt de eerste verbindingsavond op Urk plaats, bij Bij Bosshardt.

Lees verder 


Gezellige dag bij kringloopwinkel Waypoint

Het was gezelligheid troef, afgelopen zaterdag bij de kringloopwinkel van Waypoint. Daarvoor hadden de medewerkers flink de handen uit de mouwen gestoken, want de winterkledingcollectie moest plaatsmaken voor de voorjaars- en zomerkleding. Om die 'omwisseltruc' een feestelijk tintje te geven werd uitgepakt met een gezellige Waypointdag, compleet met springkussen, heel veel lekkers en muziek.


Leerlingen houden etentjes voor 50-plus

Vier leerlingen van de Pieter Zandt in Kampen hebben via de opleiding Business College een mini-onderneming opgericht. De vier organiseren gezellige avonden voor vijftigplussers, met een dinertje én de winst gaat naar de Stichting Hulp Irak.

Lees verder