Het Urkerland

Sponsordiner levert 51.000 euro op

Het sponsordiner voor Christenen voor Israël in De Koningshof vorige week heeft het prachtige bedrag van ruim 51.000 euro opgeleverd. Tijdens het uitgebreide vijfgangendiner stond het werk van het Jaffa Instituut centraal. Al dertig jaar voorzien zij in een grote behoefte door naschoolse opvang, begeleiding en eten te geven aan duizenden kansarme kinderen in Israël. Gastspreker was rabbijn David Portowicz (links op de foto), directeur van het Jaffa Instituut. Het diner werd gesponsord door de directie van De Koningshof. Met de steun van de aanwezigen kwam het op een totaal van 51.000 euro.


Familie Esveld met hun vakantiekinderen Wiktoria en Emilia. Familie Esveld met hun vakantiekinderen Wiktoria en Emilia.
1

Familie Esveld neemt afscheid van Poolse logees

Frans, Elske en hun dochter Naomi Esveld zwaaiden zondagavond na twee weken hun Poolse logeetjes uit. Voor Wiktoria en Emilia zit de vakantie op Urk, die geregeld was via Pax Kinderhulp, er weer op: 'een pittige, maar dankbare tijd'.

Lees verder 


Tweepersoonsdozen zijn niet zo makkelijk te krijgen, dus het werd passen en meten. Tweepersoonsdozen zijn niet zo makkelijk te krijgen, dus het werd passen en meten.
4

Nachtje dakloos voor Urk Goes

Meer dan dertig jongeren sliepen van vrijdag op zaterdag voor het goede doel in een doos. De actie leverde ruim tweeduizend euro op.

Lees verder 


Gospelkoor Reflection laat maandagavond van zich horen op de Dormakade. Gospelkoor Reflection laat maandagavond van zich horen op de Dormakade.
0

Openluchtconcert Reflection op de Dormakade

Gospelkoor Reflection geeft maandagavond 9 juli een benefietconcert in de openlucht. Het koor brengt op de Dormakade diverse liederen ten gehore met als doel: geld ophalen voor vrouwen en kinderen in Syrië.

Lees verder 


Een kijkje in de keuken van Hakvoort Professional. Een kijkje in de keuken van Hakvoort Professional.
0

Regio Ondernemers bezoekt Hakvoort Professional

De leden en vrienden van Regio Ondernemers Urk van Woord en Daad namen vorige week een kijkje in de keuken bij Hakvoort Professional in Emmeloord. Op het menu stond voor de ongeveer veertig belangstellenden een boeiende en gezellige avond.

Lees verder 


De kinderen krijgen op zaterdagen bij Anneke een warme maaltijd voorgezet. De kinderen krijgen op zaterdagen bij Anneke een warme maaltijd voorgezet.
0

'Er is hoop, maar nood blijft groot'

De Stichting Roemenië Hulp Urk blijft actief met hulp geven in dat land, omdat ze ziet dat het echt nodig is. Begin dit jaar maakte een afvaardiging van de stichting weer een reis om projecten te bezoeken.

Lees verder