Het Urkerland
Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden. Jellie van Slooten (tweede van rechts) doet een spelletje op een van de eerdere verbindingsavonden.
0

Jongeren welkom op verbindingsavond Bij Bosshardt

'Wie eenmaal op zo'n avond is geweest, wil de volgende keer weer!' Aan het woord is Jellie van Slooten (19), een vaste bezoeker van de verbindingsavonden waarbij het doel is om vluchtelingenjongeren te verbinden aan Nederlandse jongeren.  Dinsdag 19 maart vindt de eerste verbindingsavond op Urk plaats, bij Bij Bosshardt.


Jellie van Slooten ging een half jaar geleden voor het eerst mee naar het initiatief van Connect Us, onderdeel van Stichting Gave, en Stichting Ik was een vreemdeling in Emmeloord. ,,Het was erg gezellig. Er was meteen een klik en we hadden megaveel lol met z'n allen", vertelt ze. Sindsdien heeft ze geen bijeenkomst meer gemist en is er leuk contact ontstaan met een meisje uit Eritrea. ,,Ik spreek haar nu vaak even in de bus en ga af en toe langs bij haar. Dan help ik haar bijvoorbeeld met haar huiswerk." Jacoline Bakker, een van de organisatoren, benadrukt het belang van dit contact: ,,Het is voor vluchtelingenjongeren vaak lastig om contact te leggen met leeftijdsgenoten, maar het is zo belangrijk. Iedere jongere wil er toch bijhoren? Op deze avonden doe je leuke dingen met andere jongeren - gewoon kletsen, maar ook sport of spel - en kan de taal op een laagdrempelige manier worden geoefend." Iedereen tussen de 16 en 26 jaar is van harte uitgenodigd. Aanvang is half acht, rond tien uur is de afsluiting.