Het Urkerland

Tiende editie Gezinsdag Wilhelminapark

Bijna honderdvijftig vrijwilligers zijn zaterdag in touw om de tiende editie van de Gezinsdag in het Wilhelminapark in goede banen te leiden. En dat mag ook wel, want van tien tot vijf uur is er werkelijk van alles te zien, te doen en te beleven. De opbrengst van de Gezinsdag is bestemd voor het werk dat Janneke Hulst en haar echtgenoot verrichten onder de straatkinderen van Rio de Janeiro namens de stichting Jafet.


Voor de kleine kinderen zijn er nieuwe activiteiten: de driftbikes, het springkussen, het speelgoedpaardje en de mini-stoomtrein. Ook het eendjes vissen en de cadeauvijver zijn er weer. De oudere jeugd kan zich vermaken op het water in de raderbootjes, de stormbaan en het ponyrijden. Voor jongeren en ouderen is er het verticaal fietsen. Voor de snelste fietser is een prijs beschikbaar. Daarnaast kunnen bezoekers zich even brandweerman voelen: de vrijwilligers van deze hulpdienst zijn van de partij om alles over dit vak te vertellen. Ook de mensen van de First Responder Urk (FRS Urk) zijn aanwezig. En dan is het nog niet op: er is een roofvogeldemonstratie, een ballonnenvouwer en het muziekkorps van de Koninklijke Marine zorgt voor een muzikale noot. Ook zijn er prijzen te winnen van hotelovernachtingen tot boodschappen en een speelgoedpaard.Verkoop bij opbod


Wie van al dat leuks lekkere trek heeft gekregen kan zich tegoed doen aan onder andere koffie, thee, frisdrank, snacks, vis en ijs. De dag wordt afgesloten met een verkoop bij opbod.