Het Urkerland

Kringloopwinkel viert feest

Wat doe je als je alle reden hebt om een feestje te vieren, maar dit op de 'gewone' manier niet door kan gaan vanwege de coronamaatregelen? Dan denk je 'om' en organiseer je een coronaproof feestje voor 85 'man', met activiteiten in de buitenlucht.

Auke van Slooten en Grietje Baak van Waypoint zorgden afgelopen vrijdag voor een feestelijk gevarieerd programma om stil te staan bij het 15-jarig bestaan van de gelijknamige kringloopwinkel.

De kringloopwinkel van Stichting Waypoint werd op 12 mei 2006 geopend door dominee Zuidhof. Waypoint is nog altijd aan de Vliestroom te vinden, maar werkt inmiddels, inclusief de hulpverlening, vanaf drie locaties. In de afgelopen vijftien jaar heeft het kringloopwerk een vlucht genomen en wordt de winkel draaiende gehouden door vier betaalde krachten en maar liefst 85 vrijwilligers. André de Vries van Waypoint vertelt: ,,We zien de groei van de kringloopwinkel als een zegen. Want wanneer het kringloopwerk groeit, is er ook meer ruimte om in te zetten op preventie en hulpverlening in de samenleving.'' Om het jubileum positief uit te lichten, maar natuurlijk niet met 'honderd man bij elkaar te gaan zitten', bedachten Grietje Baak en Auke van Slooten een gevarieerd programma waaraan in kleine groepjes kon worden deelgenomen. De activiteiten vonden buiten plaats en naast ontmoeten, was natuurlijk ook gedacht aan een hapje en drankje. ,,De route voerde ons door de polder en het was echt heel leuk om aan deel te nemen. Bij terugkomst bij de kringloopwinkel was er een drive-thru met wat lekkers, een geslaagd feest.''